REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jūros šventės meninę programą koordinavusi Rolanda Lukoševičienė vakar džiaugėsi pavykusiu renginiu. „Manau, kad renginių meninė kokybė lemia auditoriją. Švytinčių, laimingų veidų šiemet Jūros šventėje mačiau daugiau nei girtų ar agresyvių, nors iš tikrųjų neįgyvendinome 100 procentų visko, ką buvome sugalvoję“, - sakė ji paskutinę šventės dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šventės organizatorių nepriklausantys nesklandumai, pasak R. Lukoševičienės, prasidėjo prieš pat Jūros šventę.

Vienas didžiausių šių metų Jūros šventės įvykių - grupės „Marcadonegro“ koncertas.

REKLAMA

„Pagrindinė šiųmetinės Jūros šventės žvaigždė, atidarymo koncerto grupė „Mercadonegro“, renginio išvakarėse įstrigo Ciuriche, nes atsipalaidavę lotynų amerikiečiai pavėlavo į lėktuvą. Koncerto kuratoriams VšĮ „Makrokoncertui“ teko operatyviai organizuoti naują skrydį, kad muzikantai atvyktų į Klaipėdą laiku“, - pasakojo R. Lukoševičienė.

Kita nemaloni staigmena, pasak pokalbininkės, ištiko likus vos kelioms valandoms iki šventės atidarymo renginio. „Prekybininkas iš Latvijos Danės gatvėje pervažiavo ir nutraukė atidarymo renginio prie Mazgų sienos garso įrangos laidus. Vos spėjome šią problemą pašalinti, kita mašina įvažiavo ir sulaužė vieną iš dviejų kranų, kurie turėjo pakelti du Muzikinio teatro solistus bei dvi oro akrobates. Pasibaigus darbo valandoms ir likus vos valandai iki šventės atidarymo, pakeisti krano negalėjome, tad teko keisti renginio scenarijų ir suktis su vienu kranu“.

REKLAMA
REKLAMA

Jūros šventės meno vadovė R. Lukoševičienė teigia mananti, jog „švarinti“ šventės programą padėtų ir mokamų renginių atsiradimas.

„Žinome, kad žmonės mėgsta populiariąją muziką, tačiau tikrai nesitikėjome, kad šeštadienio vakarą, kai tuo pat metu vyko ir diksilendų koncertas Teatro aikštėje, gali susidaryti tokia didelė žmonių spūstis Kruizinių laivų terminale. Net nežinau, dėl kokių priežasčių anksčiau nei buvo numatyta programoje išplaukė burlaiviai“, - didžiausias šventės negandas pasakojo R. Lukoševičienė, atvirai prisipažindama, kad šios stresinės situacijos nesugadino jos pačios šventinės nuotaikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man asmeniškai labai patiko bendra žaidybinė šiųmetinės Jūros šventės atmosfera ir nuotaika. Manau, kad labai pasiteisino Klaipėdos lėlių teatro organizuoti minivaidinimai ir žiūrovus įtraukiančios atrakcijos Tiltų gatvėje, dailininko Anatolijaus Klemencovo sukurta muzikinė „Prisiminimų dėžutė“, trykštanti vandeniu, burės su varpais ant Biržos tilto, Mazgų siena. Pukiai praėjo vaikų renginiai, mados šou, bet sunku pasakyti, kodėl nepasiteisino Žvejų kaimo renginys su liaudiška muzika ant Jono kalnelio šeštadienį. Suprantu, kad visada bus žmonių, kurie, žvelgdami į pusę stiklinės vandens, sakys, jog ji yra artipilnė ir tokių, kurie tvirtins, jog ji - pustuštė. Galbūt aš matau viską geriau nei buvo iš tikrųjų, tačiau aš pati įdėjau labai daug širdies į šį renginį ir šventėje mačiau tikrai daug laimingų žmonių“, - emocingai kalbėjo L. Lukoševičienė.

REKLAMA

Jūros šventės meno vadovė įsitikinusi, kad ir ateityje Jūros šventėje svarbiausi turėtų būti jūriniai renginiai, o juos lydinti meninė programa turėtų orientuotis į žanrų grynumą.

„Manau, kad renginių galėtų būti mažiau, tačiau profesionalumo kriterijus šioje šventėje turėtų būti pagrindinis. Nesvarbu, koks bus žanras - teatras, cirkas, džiazas, klasikinė ar populiarioji muzika. Jeigu tai bus profesionaliai atlikta, žmonės neabejotinai liks patenkinti“, - įsitikinusi R. Lukoševičienė.



Jurga PETRONYTĖ

("Vakarų ekspreso" nuotr.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų