REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alma Javtokienė

Saulės apygarda Nr. 24




Svarbiausi darbai, kuriuos nuveiksiu, tapęs Seimo nariu:

Alma Javtokienė

Saulės apygarda Nr. 24




Svarbiausi darbai, kuriuos nuveiksiu, tapęs Seimo nariu:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mano prioritetai – sveikatos apsauga, pagalba jaunoms šeimoms, švietimas. Tapusi Seimo nare sieksiu, kad kokybiškomis sveikatos sistemos paslaugomis už prieinamą kainą galėtų naudotis visi mūsų šalies gyventojai, kad nebeliktų pacientus varginančių eilių pas gydytojus. Balsuosiu už įstatymus, užtikrinančius veiksmingas mokesčių lengvatas vaikus auginantiems piliečiams (jog nuo 2009 metų dirbantiems tėvams neapmokestinamas pajamų minimumas būtų padidintas nuo dabar esančių 10 proc. iki 100 proc. už kiekvieną auginamą vaiką), garantuojančius realią pagalbą šeimoms įsigyti būstą (nauja būsto kreditavimo sistema leis kiekvienai šeimai apsirūpinti tinkamu būstu). Ieškosiu būdų tobulinti švietimo ir aukštojo mokslo sistemas.

REKLAMA

Iš kur žinau Jūsų problemas?

Į Šiaulių miesto tarybą esu išrinkta jau trečią kadenciją. Teko dirbti Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininke, būti valdančiosios daugumos opozicijoje, antrus metus dirbu mero pavaduotoja, kuruojančia sveikatos, socialinių reikalų, kultūros, švietimo sritis. Taigi, anksčiau minėtus klausimus žinau iš įvairių pusių. Dažnai susitinku su Šiaulių miesto gyventojais, nemažai jų ateina į mano priėmimą. Apgailestauju, kad kartais šiems žmonėms niekuo negaliu padėti, nes sprendimai priimami ne Šiauliuose. Esu gerai susipažinusi su sveikatos reforma, švietimo sistema, socialinės paramos situacija. Dažnai lankausi įvairiose miesto įstaigose, kur gvildenamos šių sričių problemos.

REKLAMA
REKLAMA

Kokios mano savybės įrodo, kad galiu tai nuveikti?

Turiu privatų odontologijos kabinetą, esu Lietuvos odontologijos rūmų narė, bendrauju su įvairių sričių gydytojais, todėl sveikatos sistemos problemas žinau iš vidaus ir įsivaizduoju, kaip jas reikėtų spręsti. Esu reikli sau ir aplinkiniams, tačiau sugebu būti diplomatiška. Šias savybes tenka panaudoti kalbantis su nelengvai įtikinamais bendrojo lavinimo mokyklų vadovais. Pavyzdžiui, dėl sporto salių panaudojimo, mokinių poilsio vakarų organizavimo, mokyklų tinklo pertvarkos. Esu aktyvi, nuolat tikrinu informaciją, turiu įsitikinti, kad neklystu, o tada imuosi „žygių“, kol pasiekiu rezultatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką apie mane sako kiti?

„Almą pažįstu daug metų. Mane žavi jos charakterio tvirtumas, pozicijos turėjimas ir žavumas, elegancija. Šiauliečiams pasirinkus Almą Javtokienę, manau, Šiaulių pozicijos LR Seime sutvirtėtų. Linkiu Saulės apygardos žmonėms teisingo pasirinkimo.“


Seimo narys V. SIMULIK

„Almą Javtokienę aš pažįstu gerą dešimtmetį. Mes susipažinome viename aktyvių Šiaulių moterų klube, kurio pagrindinė veiklos kryptis – visuomeninė-kultūrinė. Alma – išskirtinio padorumo bei reiklumo sau ir kitiems moteris, nors dėl jos impulsyvaus tiesmukiškumo su ja ne visada paprasta bendrauti, bet jei reiktų eiti į žvalgybą, pasirinkčiau tiktai ją.“



Šiaulių m. „Laiptų“ galerijos direktorė  J. ALIŠAUSKIENĖ

REKLAMA

„Almą Javtokienę pažįstu daug metų. Šiuo metu ji yra vicemerė. Tai žmogus, tai moteris, visas savo jėgas skirianti darbui, todėl negaliu nesižavėti jos trykštančia energija. Džiaugiuosi, kad gyvenimas mus suvedė bendram darbui.


Šiaulių m. meras G. MIKŠYS

Kodėl  verta balsuoti būtent už mane?

Manau, Seime mano patirtis būtų naudinga. Stebint Seimo darbą dažnai atrodo, kad Seimo nariai yra atitrūkę nuo žmonių, nežino, kaip jie gyvena. Į rinkimus einu žinodama žmonių skaudulius ir problemas. Pavyzdžiui, daugybės žmonių keikiama sveikatos reforma. Aš noriu rasti atsakymus į klausimus, kodėl sprendimus priimantys žmonės kuria tokią nenaudingą (o gal net žalingą) likusiems žmonėms sistemą? Ji naudinga valstybei? Bet juk visi iki skausmo žinome frazę, jog valstybė – tai mes, jos piliečiai. Todėl ir visi valdžios sprendimai turėtų būti dėl mūsų ir mums. Turime dvi aukštąsias mokslo įstaigas, ruošiančias medikus, o jų vis trūksta. Kodėl jauni specialistai nevažiuoja gydyti eilėse pagalbos laukiančių pacientų Šiauliuose, Telšiuose ar Rokiškyje... Noriu tai pakeisti. Noriu, kad Seimas, priimdamas sprendimus, galvotų apie tai, kaip įstatymai paveiks mažo žmogaus iš atokaus šalies miestelio gyvenimą, o ne tik reikšmingų, svarbių, socialiai apsirūpinusių žmonių gerovę.

REKLAMA

Šeima.

Esu dviejų sūnų, žinomų krepšininkų Roberto ir Artūro, mama bei jau trijų anūkų močiutė. Dažniau džiaugiuosi aktyvią sportininko karjerą baigusio ir Vilniuje gyvenančio Artūro vaikais – Amelija ir Arminu. Robertas vis dar su komandomis keliauja po pasaulį, todėl su jo šeima ir anūkėle Greta susitinku rečiau. Mano vaikai įsitikinę, kad turėčiau būti pasyvesnė politikė ir daugiau laiko skirti šeimai bei sau. Tačiau aš impulsyviai reaguoju į neteisybę, stebėtojo pozicija - ne man. Noriu ne tik piktintis, bet ir keisti situaciją.

Mano hobis – krepšinis, esu buvusi krepšininkė. Šiuo metu esu Šiaulių moterų krepšinio klubo „Rūta“ prezidentė. Deja, šiuo metu turiu mažai laisvalaikio.

www.javtokiene.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų