REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Dainininkas su nuostabia siela“, „pasakų princas“, „dainuojantis angelas“ - tokie epitetai dažniausiai skamba kalbant apie geriausią XXI amžiaus rusų tenorą - Nikolajų Baskovą.

REKLAMA
REKLAMA

Auksinis Rusijos balsas

Gražus, talentingas, neįtikėtinai stipraus balso ir didingo tembro, N. Baskovas iškart buvo įvertintas „Naujosios Rusijos artisto vardu“, savyje sujungia inteligenciją ir tyrumą, nuoširdumą ir kilnumą.

REKLAMA

Rusija džiaugiasi atsiradus estradoje galantiškam gražuoliui su geru ir atviru žvilgsniu, šviečiančia šypsena. N. Baskovas tapo atkirčiu nedvasingumui, vulgarumui ir grubiai jėgai, vietoje įprasto šou verslo įkūnydamas tikrą gyvą meną.

Jis tapo pirmuoju šiuolaikiniu Rusijos operos dainininku, kuris užsitarnavo tokį didžiulį populiarumą. Atlikėjas sujungė klasiką ir estradą, jo koncertuose skamba ir operinės arijos, ir šiuolaikinė muzika.



Meilė ir rūpestis

REKLAMA
REKLAMA

N. Baskovas gimė 1976 m. Balašicho mieste inteligentų šeimoje.

Nikolajaus prosenelis grojo daugybe instrumentų neturėdamas jokio muzikinio išsilavinimo. Mama, ukrainiečių kilmės matematikos mokytoja, jaunajam talentui skyrė visą savo meilę ir laiką, o pulkininkas tėvas paaukojo generolo karjerą Maskvoje, kad Nikolajus galėtų mokytis. Kaip ir dauguma karininkų šeimų, Baskovai visą laiką važinėjo iš miesto į miestą, todėl į pirmą klasę berniukas ėjo Vokietijoje. Vėliau mokėsi Novosibirske ir pagaliau Maskvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po močiutės ir senelio mirties Baskovų šeima visą paveldėtą turtą pardavė, o gautus pinigus - investavo į savo talentingąjį sūnų.

Iš pradžių daug kas galvojo, kad vaikas taps aktoriumi, tačiau tėvai, pastebėję aukštą ir skambų Nikolajaus balsą, išleido būsimąją žvaigždę į klasikinės muzikos mokyklą.

Nuo pat mažens mama jaunąjį N. Baskovą versdavo groti pianinu, tikėdamasi, kad jis taps žinomu pianistu. Tačiau tuo pačiu metu berniukas užsiiminėjo plaukimu ir net gavo antrąjį atskyrį. Baigęs muzikos mokyklą, Nikolajus pateko į jaunojo artisto muzikinį teatrą, su kuriuo apvažinėjo keletą Europos šalių ir JAV. Būtent tada Nikolajus Baskovas ir suprato, kad bus dainininkas.

REKLAMA

16 metų įstojo į GITIS’ą, o 2001 metais baigė Rusijos muzikos akademiją, iškart tapdamas Maskvos Didžiojo teatro solistu. Savo pedagogų ir prodiuserių dėka N. Baskovo žvaigždė šiuolaikinės muzikos padangėje nušvito visu savo skaistumu, įvertinta daugybėje tarptautinių konkursų ir festivalių.

Skandalinga prodiuserio išpažintis

Tačiau ne viskas taip jau spindi N. Baskovo karjeroje. Rusijos laikraščiui „Express Gazeta“ prodiuseris Rašadas Dairobajevas, kuris padėjo atlikėjui įkopti į šlovės olimpą, pareiškė, kad N. Baskovas yra labiausiai užsikompleksavęs gėjus, kurį jam kada nors teko sutikti. Dėl to dainininkas puola ant kelių prieš kiekvieną moterį, dovanojančią jam gėles, ir visur, kur reikia ir nereikia, kiša savo vaiko fotografijas.

REKLAMA

Viena italų operos diva priėjusi prie Baskovo pareiškė, kad viešai savo seksualinę orientaciją geriausia pripažinti karjeros viršūnėje, o tada miegoti ramiai ir nesijaudinti dėl visuomenės opinijos. Tačiau N. Baskovas jos nepaklausė.

R. Dairobajevas pažymėjo, jog N. Baskovui rūpi tik pinigai, todėl jis susituokė su savo  kito prodiuserio milijardieriaus Boriso Špygelio dukra Svetlana. Jis atsisakydavo su ja miegoti, motyvuodamas, kad seksas dvi dienas prieš ir po koncerto gali pakenkti tenoro balsui.

Nežinia, kur yra tiesa, tuo labiau kad pats atlikėjas R. Dairobajevą žurnalui „The Roling Stones“ apkaltino netgi netradicinės orientacijos atstovu su hormoniniais sutrikimais. Tame pačiame interviu auksinis Rusijos balsas labai detaliai, vartodamas nenormatyvinę leksiką, atvirai išdėstė, kaip jis užsiiminėja seksu su savo žmona, kuri yra tokia turtinga moteris, jog tikrai neprasidėtų su gėjumi.

Daugiau nei prieš pusę metų Nikolajus Baskovas išsiskyrė, tačiau, anot motinos, buvęs sutuoktinis visai nenori bendrauti su savo dvimečiu sūnumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų