REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS



Saulius Žiūra/BFL nuotrauka


Andrius Mamontovas (41) – dainininkas, legendinės grupės „Foje“ lyderis. Gimė 1967 m. rugpjūčio 23 d. Vilniuje. Tėtis Viktoras Mamontovas miręs, jis buvo medicinos profesorius, mama Margarita Mamontovienė – gydytoja, ilgametė Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto praktinio mokymo skyriaus vedėja.  Baigęs mokyklą įstojo į Vilniaus technikos universitetą statybos ekonomikos specialybę, bei Vilniaus Universitetą žurnalistikos specialybę.

REKLAMA
REKLAMA


A. Mamontovas viešai pasisako už sveiką gyvenseną bei prieš svaigalų vartojimą, o nuo 1993 metų yra vegetaras. 1996 m. įkūrė labdaros fondą „Muzikantai vaikams“, kuris Lietuvos vaikų namams nupirko bei išdalino knygų bei kitų mokymosi-lavinimosi priemonių už beveik 100 000 litų, kurie buvo surinkti specialiai tam surengto festivalio PARAMA metu.

REKLAMA


Mamontovas per savo muzikinę karjerą yra laimėjęs dvylika „Bravo“ apdovanojimų. 2006 m. nugalėjo nacionalinėje Eurovizijos atrankoje su grupe LT United ir atstovavo Lietuvai Eurovizijos dainų konkurse, kur užėmė šeštąją vietą – tai aukščiausias Lietuvos atlikėjų pasiekimas. 2009 m. sausio mėn. laimėjo Radiocentro muzikiniuose apdovanojimuose „Apdo 2009“ Geriausio metų dainininko kategorijoje. Neatvykęs į ceremoniją ir iš jam perdavusių asmenų atsiėmęs apdovanojimą, įmetė į upę, visa tai nufilmavo ir video pavadino „Apdo vanojimas“


Andrius yra išbandęs ir aktoriaus darbą. Vaidino E. Nekrošiaus  spektaklyje „Hamletas“, Mario Martinsono filme „Nereikalingi žmonės“.


Vedęs, žmona Inga, pora augina dukrą Viktoriją ir sūnų Andrių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų