REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Rūta Ščiogolevaitė (27), Pop muzikos dainininkė, daugelio prestižinių muzikinių konkursų nugalėtoja. Rūta gimė 1983 metais. Ji gimė ir augo Šiauliuose. Baigė muzikos mokyklą. Vilniuje baigė konservatoriją, fortepijono klasę. Studijuodama aktyviai muzikavo.

REKLAMA
REKLAMA

Rūta Ščiogolevaitė ir Deividas Meškauskas augina sūnų Adomą (1).

Moteris buvo grupės „Funkadelix“ solistė ir dainų bendraautorė. 2002m. Dalyvavo tarptautiniame talentų konkurse „Fizz Superstar (transliavo LNK televizija), jame iš 1500 dalyvių iškovojo II vietą. 2002m. buvo pakviesta į klaipėdiečių grupę „Studija“, su šiuo kolektyvu muzikavo dvejus metus. 2003m. Rūta sėkmingai pasirodė prestižiniame tarptautiniame konkurse „New Wave“ Jūrmaloje, apdovanota specialiuoju Jūrmalos dūmos simpatijų prizu. Tais pačiais metais pradėjo dainuoti „Brodvėjaus teatro“ varjete programoje ir buvo nominuota už geriausią vokalą (kartu su Neda Malūnavičiūte ir Egidiju Sipavičiumi). 2003 metų Lietuvos radijo metu dainos rinkimuose daina „Šėšėlio tavo aidas“ klausytojų buvo išrinkta į geriausių penketuką. 2004m. pavasarį Eurovizijos konkurso nacionaliniame ture iškovojo II vietą (aplenkusi Edmundą Kučinską, Bavariją, Amberlife ir kt.).

2007 metais išleido antrąjį solo albumą „Paskutinis šokis“. 2008 m. kartu su aktore Kristina Savickyte dalyvavo LNK muzikiniame šou „Žvaigždžių duetai“ - 2, o nuo 2009 m. sausio mėn. poroje kartu su Edmundu Štenger - Mundžiu dainuoja „Žvaigždžių duetai“- 3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų