REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Masažas šaukštu – nuo raukšlių ir celiulito

Vokietijos kosmetologas Rene Kochas damoms rekomenduoja grožio procedūras, atliekamas... šaukštu. Procedūroms, anot kosmetologo, tiks ir įprastas valgomasis šaukštas, bet dar geriau, jei jis sidabrinis ar pasidabruotas.

REKLAMA
REKLAMA

R.Kochas įsitikinęs: šaukštu atliekamas savimasažas padeda atsikratyti celiulito ir vidutinio gilumo raukšlių.

REKLAMA

Priklausomai nuo pageidaujamų rezultatų, masažuotis reikia atšaldytu ar pašildytu šaukštu. Tereikia šiek tiek pastangų, ir jūsų oda atsinaujins, o kraujotaka pagerės.

Pradėkime nuo akių. Kad jos vėl suspindėtų ir nebeatrodytų pavargusios, pamasažuokite vokus. Prieš tai palaikykite šaukštą šaldytuve, po to ne mažiau nei po penkis kartus pridėkite jį prie akių vokų ir paakių. Tai tikrai suteikia žvalumo!

Naikiname raukšles

Kovojant su raukšlėmis vadovaujamasi kontrastinio dušo principu. Reikia prie veido pakaitomis priglausti tai karštą, tai šaltą šaukštą. Toks kontrastas pagerins odos tonusą.

REKLAMA
REKLAMA

Šaukštą galima šildyti gydomųjų žolelių nuoviruose arba ištepti maitinamuoju kremu.

Jei norite panaikinti ant kaktos esančias raukšles, gerai pašildykite instrumentą, priglauskite jį prie kaktos vidurio ir lengvais sukamaisiais judesiais veskite šaukštu link smilkinių. Kartokite tai 8-10 kartų.

10 metų jaunesnė

Nuo nosies link burnos kampučių einančios gilios raukšlės pasendina žmogų 7-10 metų. Todėl rūpintis savo veidu reikia pradėti, kol jos būna dar neryškios.

Paimkite šaukštą ir švelniai "pieškite" juo spirales: pradėkite nuo lūpų, vėliau eikite per skruostus link ausų galiukų. Tai pakartokite keletą kartų: iš pradžių nuo viršutinės, paskui - nuo apatinės lūpos. Geriausių rezultatų pasieksite, jei šiai procedūrai kiekvieną rytą skirsite 15-20 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių nuvalykite veidą jums įprastomis priemonėmis, tuomet patepkite drėkinamuoju kremu ir pradėkite masažą. Šaukštą svarbu vedžioti tiksliai masažinėmis linijomis.

Naikina celiulitą

Masažas šaukštu padės atsikratyti ir celiulito. Įsitaisykite vonioje. Atšaldytą šaukštą ištepkite įprastu ar dar geriau - anticeliulitiniu kremu. Puiki alternatyva kremui - geros kokybės medus. Jis puikiai tonizuoja ir apvalo odą.

Pradėkite masažą: sukamaisiais judesiais masažuokite sėdmenis nuo centro į šonus, o vėliau iš apačios žemyn.

REKLAMA

Kojas ir klubus reikia masažuoti taip: masažuojant vidinę klubų pusę šaukštą reikia vedžioti iš apačios į viršų, o išorinę - atvirkščiai. Viską reikia daryti energingai ir greitai.

Pilvui labiausiai tinka šaltis. Palaikykite šaukštą šaldytuve, po to ištepkite kūnui skirtu kremu ir ir aktyviai sukite jį aplink bambą pagal laikrodžio rodyklę. Po to pilvą masažuokite nuo centro į viršų ir į šonus.

Nors tokiam masažui reikia nemažai laiko ir pastangų, rezultatai, anot vokiečių kosmetologo, bus tikrai stulbinantys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų