REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oro dvasių dovanos kovo „Bravissimo“ žurnale

Kovo „Bravissimo“ žurnalo viršelyje nutūpusi oro dvasia Silfidė (baleto solistė Olga Konošenko) įpūtė nemažą dozę romantizmo: Eglė Ulienė pasakoja ne tik tiesiog neįtikėtiną baleto „Silfidė“ (naujausia LNOBT premjera!) atsiradimo ir klestėjimo istoriją, bet ir perversmą baleto kostiumo madoje, o Jūratė Terleckaitė kalbina šio pastatytmo choreografą, garsų danų šokėją Johaną Kobborgą.

REKLAMA
REKLAMA

„Skrajojantis vokietis Johannesas von Duisburgas“ – taip nuolatinio mūsų scenos svečio nuoširdų ir kartu intriguojantį pasakojimą apie save ir dainavimo meną pavadino Laūra Karnavičiūtė.

REKLAMA

Žurnalo taikinyje – ir šiuolaikinė opera. Apie savo kūrybos kelią, sukurtas operas kiek netikėtu rakursu pasakoja vengrų kompozitorius ir dirigentas Peteris Eötvösas (jį kalbina Veronika Janatjeva). Temą pratęsia Didžiosios Britanijos žurnalo „Opera“ redaktoriaus, muzikos kritiko Johno Allisono recenzija apie P. Eötvöso operos „Meilė ir kiti demonai“ pastatymą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, spausdinta minėtame leidinyje.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviškos operos dabarties situaciją nagrinėja kompozitorė Loreta Narvilaitė, tuo pačiu bandydama įžvelgti ir jos ateities viziją. Jurgita Šaltytė kviečia nukeliauti į Barseloną ir aplankyti kataloniečių pasididžiavimą – „Gran Teatre del Liceu“.

„Ji, regis, sukurta dainuoti Violetą“ -  taip jubiliejaus proga apie Kauno valstybinio muzikinio teatro solistę Gražiną Miliauskaitę rašo Lina Stankevičiūtė, vesdama mus artistės gyvenimo ir kūrybos keliais.

Dar skaitytojų laukia Operos ir baleto dienoraščiai, netikėti edukacijos momentai, kryžiažodis ir tai dar ne viskas...



M. Raškovskio nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų