REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį antrą kartą į Lietuvą atvyksta paneuropinės partijos „Libertas“ įkūrėjas Declan Ganley (Deklanas Ganlėjus).

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje jis susitiks su potencialiais „Libertas“ partneriais Lietuvoje bei Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų (TSPMI) institute skaitys paskaitą.

REKLAMA

Be to, „Libertas“ vadovas su potencialiais partneriais Lietuvoje aptars partijos veiklos galimybes šalyje ir artėjančiuose Europos Parlamento rinkimuose. Neskelbiama, su kuo konkrečiai planuojami susitikimai.

„Per susitikimus su potencialiais partneriais, studentais bei seminaro svečiais sieksime aptarti galimus partijos veiksmus šalyje bei būsimą visuomenės indėlį, siekiant atviresnės bei labiau atsakingos ES, prie kurios valdymo galėtų prisidėti visi ES piliečiai“, - penktadienį išplatintame pranešime cituojamas D. Ganley.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat vizito Lietuvoje metu D.Ganley žiniasklaidos atstovams pristatys „Libertas“ politinės veiklos Lietuvoje artimiausius

planus bei gaires.

Lietuvoje savo kandidatus į EP ketinančios kelti paneuropinės partijos „Libertas“ lyderis D. Ganley Vilniuje lankėsi kovo pradžioje.

Tuomet žurnalistų klausiamas jis neatsakė, kas Lietuvoje galėtų atstovauti šiam judėjimui. Tačiau D. Ganley tada buvo susitikęs su Tautos prisikėlimo partijos lyderiu, Seimo pirmininku Arūnu Valinsku.

Tautos prisikėlimo partijos prezidiumas kitą savaitę gali spręsti, ar sudaryti bendrą kandidatų sąrašą į EP su „Libertas“.

Anksčiau skelbta, kad „Libertas“ ketina per rinkimus į EP kelti savo kandidatus visose 27 Europos Sąjungos (ES) šalyse. Partija nurodo sieksianti didesnės demokratijos, atskaitomybės ir skaidrumo ES.

EP rinkimai vyks birželio 7 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų