REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 1-7 d. Nyderlandų karalystės ambasada ir Lietuvos kinematografininkų sąjunga jau antrą kartą kviečia panevėžiečius susipažinti su naujausiais Nyderlandų kino režisierių darbais.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet Nyderlandų kino agentūra „Holland Film“ žiūrovams siūlo 6 pilnametražius (5 iš jų vaidybiniai ir vienas dokumentinis) bei 11 trumpametražių vaidybinių, eksperimentinės animacijos ir dokumentikos filmų programą. Visi filmai sukurti 2007–2008 m.   

REKLAMA

Ši kino savaitė Panevėžyje ypatinga tuo, kad žiūrovai pirmą kartą už filmą galės susimokėti po seanso ir tokią sumą, kokia peržiūrėtą filmą įvertins. Visi filmai bus titruoti lietuviškai, jie Lietuvoje bus rodomi pirmą kartą.



Nyderlandų kino savaitės metu žiūrovai pamatys žymaus šiuolaikinio Nyderlandų režisieriaus, nestandartinio autorinio kino meistro J. Stellingo filmą „Duška“, sukurtą bendradarbiaujant su Rusijos kinematografininkais. Jautrus ir be galo iškalbingas filmas pernai pretendavo į geriausio filmo užsienio kalba „Oskarą“.

REKLAMA
REKLAMA

Ypač originalus 4 dalių dokumentinis pilnametražis jaunos režisierės J. Rickels filmas „4 elementai“, pasakojantis apie XXI amžiaus žmogaus kovą su keturiomis stichijomis – ugnimi, vandeniu, žeme ir oru.

Olandiško kino mėgėjams bus parodytos dvi romantinės komedijos: jaunos režisierės Annemarie van de Mond režisuota šeimyninė istorija „Hanahana“ ir visus populiarumo rodiklius Olandijoje sumušusi J. Lürseno juosta „Meilė yra viskas“, dvi nuotykių dramos – „Audroje“ ir „Gyvūnų patruliai Pietų Amerikoje“. Beveik dvi su puse valandos truksianti trumpametražių filmų programa supažindins žiūrovus su naujausiomis šiuolaikinio Nyderlandų kino tendencijomis ir madomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų