REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Minint Spaudos atgavimo, knygos ir kalbos dieną labiausiai ryšių su visuomene ir visuomenės informavimo srityje pasižymėjusiems krašto apsaugos sistemos atstovams įteikti tradiciniai Lietuvos kariuomenės vado apdovanojimai „Jūriniai mazgai“.

REKLAMA
REKLAMA

„Jūrinis mazgas“ už ryšius su žiniasklaida ir įvairias iniciatyvas įteiktas Krašto apsaugos savanorių pajėgų laikraščio „Savanoris“ korespondentui, radijo laidos „Laisvai!“ vedėjui grandiniui Viliui Džiavečkai.

REKLAMA

Už ryšius su visuomene - Garbės sargybos kuopai, kuri ne tik reprezentuoja kariuomenę, bet dalyvauja projektuose su moksleiviais, vaikų socializacijos centro auklėtinėmis.

„Jūrinis mazgas“ už geriausią viešųjų ryšių projektą įteiktas Lietuvos kariuomenės išminuotojams, už mokėjimą ne tik profesionaliai atlikti savo darbą, bet ir profesionaliai paaiškinti visuomenei apie Lietuvos kariuomenės veiklą.

Už geriausią vidaus komunikacijos projektą „Jūrinis mazgas“ įteiktas Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Karaliaus Mindaugo mechanizuotajam pėstininkų batalionui. Jis apdovanotas už išradingus padalinio susitikimus, pasitarimus, puikiai organizuotą Afganistane tarnaujančių karių šeimos narių ir artimųjų susitikimą bei leidžiamą laikraštį „Mindaugietis“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoje kategorijoje - karys kūrėjas, menininkas - „Jūrinis mazgas“ įteiktas Krašto apsaugos pajėgų bigbendo muzikantui grandiniui Donatui Bukauskui už kartu su kolegomis sukurtą ir atliekamą dainą „Mes savanoriai“.

Kartu buvo pasveikinta gegužės mėnesį 90-metį mininti žurnalo „Karys“ redakcija.

Renginyje pirmą kartą viešai pristatyta karių savanorių sukurta ir dainininko Vudžio atliekama daina „Vienas kumštis“. Ji skambės ir gegužės 16-ąją minint Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną Kaune.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimų ceremonijoje penktadienį dalyvavo krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, laikinai einantis kariuomenės vado pareigas Gynybos štabo viršininkas flotilės admirolas Kęstutis Macijauskas, pajėgų, padalinių vadai.

„Jūrinio mazgo“ apdovanojimas buvo įsteigtas prieš devynerius metus tuomečio kariuomenės vado iniciatyva. Taip iki šiol skatinami ir pagerbiami kariai, informuojantys visuomenę apie Lietuvos kariuomenę, formuojantys jos įvaizdį ir branginantys gimtąją kalbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų