REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taupymas krizės akivaizdoje – ir pasieniečių dilema

Lietuvos pasienio pareigūnai – taupymo įkarštyje. Veržiantis diržus, daugelis jų išleidžiami nemokamų atostogų, nors pasienio pareigūnų nuolat trūksta. Jiems atstovaujančios profsąjungos bando rasti išeitį.

REKLAMA
REKLAMA

Profsąjungos derasi, kad pirma nemokamų atostogų būtų išleidžiami tie, kurie dirba kabinetuose, o patruliuojantys pasienyje – tik išimties atveju.

REKLAMA

Pasieniečių vadovai žada, kad taip ir bus, tačiau tik iki liepos mėnesio. Esą gali paaiškėti, jog nemokamai atostogauti teks dar kartą, ir šįkart jau visiems, nepaisant pareigybių.

Profsąjungos taip pat siekia, kad dėl taupymo nebūtų atleistas nei vienas statutinis pareigūnas.

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininko Vytauto Bako teigimu, nuo 2000 metų tiek valstybės apsaugos tarnyboje, tiek policijoje pareigūnų visada trūko – esą kai kur situacija yra tokia graudi, kad 50 km ilgio pasienio ruože dirba vienintelis ekipažas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu trūksta apie pusės tūkstančio pasieniečių. Dalį neužimtų etatų dėl taupymo ketinama naikinti.

Tuo tarpu profsąjungos tikina, jog lėšų pareigūnams galima rasti, jei tik būtų geriau tvarkomasi ir įvairios institucijos nedubliuotų funkcijų. Pavyzdžiui, dabar migracijos reikalais užsiima 5 institucijos, dar tiek pat yra atsakingos už pareigūnų sveikatą.

Plačiau apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų