REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Atėjant prezidento rinkimams, savo susidomėjimą Lietuvoje vykstančiais politiniais procesais rodo ir Rusija. Interneto portalas „Regnum.ru“, nušviečiantis posovietinės erdvės politinį gyvenimą, paskelbė kelis D. Grybauskaitei skirtus komentarus.

REKLAMA
REKLAMA


Šį kovą „Regnum.ru“ pasirodė Dalios Grybauskaitės disertacijos konspektas. Disertacija „Visuomeninės ir asmeninės nuosavybės tarpusavio ryšys asmeninio pasodybinio ūkio funkcionavime“ apginta Maskvoje 1988 metais.

REKLAMA


Kitas Kremliaus nuomonės įgarsintojas, buvęs gana aukštas Rusijos prezidento V.Putino administracijos pareigūnas, šovinistinių pažiūrų filosofas Modestas Kolerovas, išsakydamas komplimentus Daliai Grybauskaitei, atvirai ją moko, kaip reikia elgtis plėtojant santykius su Rusija.


M.Kolerovas rašo (2009 05 06): “Kaip liudija Regnum publikacijos, dar jos tarybinės akademinės jaunystės laikais Daliai Grybauskaitei užteko profesionalumo ginti nuo kolūkių privataus pasodybinio žemės ūkio perspektyvas. Dabar, kai euroatlantinė socialistinė ekonomika tas perspektyvas Lietuvoje sunaikino, o krizė tiktai pasunkino šalies kolonijinę priklausomybę, Grybauskaitei prireiks dar daugiau narsos, kad ji būtų ne vien “karaliaujančia”, tačiau nevaldančia prezidente-ekonomiste, bet ir (labai ilgam laikui) faktiškai vienintele legitimiška ir tęstine Lietuvos valdžia”. M.Kolerovas nepaaiškina, kur, jo supratimu, turėtų išnykti kitos valdžios šakos.

REKLAMA
REKLAMA


M.Kolerovas perspėja būsimąją prezidentę, kad jai nederėtų kartoti “savižudiško visiškai vegetarinių santykių su rusais kelio, kuris privedė prezidentą Rolandą Paksą prie purvinos apkaltos”. Šiuo metu, pasak autoriaus, Lietuvą valdo “partinė – šnipų oligarchija”. Po dešimtį metų trukusio “nacionalistų valstybininkų” valdymo vienintelė Lietuvos išeitis – sveikas konservatyvizmas, laisvas nuo “amerikiečių demagogijos”. Jei bus einama šiuo keliu, Modestas Kolerovas piešia šviesią Lietuvos ir Rusijos tarpvalstybinių santykių perspektyvą: “ir tada visiškai įmanoma, kad prezidentė Grybauskaitė priims Vilniuje savo kolegą iš Rusijos ir pati ne kartą oficialiai aplankys Maskvą”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA


Nuolatinis “Regnum.ru” autorius, Lietuvos “ekspertas”Viktoras Olžičius, 2009 05 11 daro atvirus reveransus kandidatei, pristatydamas ją, kaip kovotoją su klanais ir oligarchais. “Klanai desperatiškai bando sustabdyti eurokomisarės Dalios Grybauskaitės triumfo žygį”, - teigia politikos technologijų specialistas iš Rusijos.


V.Olžičius mano, kad “eurokomisarės kompromitacijos kampanija” užsiima “profesionalūs polittechnologai”, jis mini Kovo 11-osios Nepriklausomybės akto signataro Zigmo Vaišvilos interviu “Balsas.lt”. Kitus kandidatus į šalies vadovo postą V.Olžičius vadina statytiniais, kuriuos remia D.Grybauskaitės bijantys klanai.

REKLAMA


V.Olžičius atvirai simpatizuoja D.Grybauskaitės siekiams įvesti tvarką, kaip Rytų kovų meistrę gretina ją su V.Putinu ir užbaigia savo publikaciją žodžiais, kurie nusako Lietuvos oligarchų reikalavimus, keliamus valstybės vadovui: “Ar ne geriau valstybės vadovo poste turėti savą, visus tuos metus pragyvenusį šalia, nuolaidų, sukalbamą (покладистого) ir prognozuojamą draugą?”


Gegužės 14-ją „Regnum.ru“ paskelbė Lietuvos politinių įvykių apžvalgą, pavadintą „TSKP ir kaimas prieš eurokomisarę“. Joje teigiama, kad prezidento rinkimų išvakarėse buvo pradėtos naudoti “juodosios technologijos”.

Susiję straipsniai:

Dalia Grybauskaitė patikslino savo biografiją

Zigmas Vaišvila: Dalia Grybauskaitė begėdiškai meluoja

Zigmas Vaišvila: VRK darbo imitacija

Krinta Dalios Grybauskaitės reitingai

D. Grybauskaitė nepanoro diskutuoti su K. Prunskiene

Katė maiše, arba valdomas viešumas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų