REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien turėtų paaiškėti naujasis Kultūros paveldo departamento vadovas. Dėl šio posto konkuruoja šeši asmenys, siejami su didžiausiomis šalies partijomis. Manoma, kad mažiausiai galimybių tapti institucijos vadovu turi nepartiniai konkurso dalyviai..

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien turėtų paaiškėti naujasis Kultūros paveldo departamento vadovas. Dėl šio posto konkuruoja šeši asmenys, siejami su didžiausiomis šalies partijomis.

REKLAMA

Konkurse į Kultūros paveldo departamento direktoriaus vietą dalyvauja Naglis Puteikis, Albinas Kuncevičius, Jūratė Juozaitienė, Gediminas Rutkauskas, Kęstutis Antanėlis ir Virgilijus Kačinskas. Paminklosaugininkai užsimena, kad dėl šio posto susikovė bene visos didžiosios partijos.

Realiausiais konkurso laimėtojais ir didžiausiais konkurentais laikomi Puteikis ir Kuncevičius.

Kaip žinoma, buvęs Seimo narys istorikas Puteikis yra Tėvynės Sąjungos (TS, konservatorių) Klaipėdos skyriaus vadovas. Jis nesėkmingai kandidatavo į Seimą ir per pastaruosius rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Archeologas Kuncevičius taip pat bandė patekti į parlamentą kandidatuodamas Liberalų ir centro sąjungos sąraše.

Neoficialiai teigiama, kad Kuncevičių šiame poste norėtų matyti premjeras Brazauskas bei jo patarėjas Algirdas Vapšys.

Kaip rašė dienraštis „Lietuvos žinios“, Darbo partijos (DP) atstovai spaudė pačių deleguotą kultūros ministrą Vladimirą Prudnikovą padėti šiame poste įsitvirtinti šiuo metu Aplinkos ministerijoje dirbančiam Kęstučiui Antanėliui.

Vadovauti Kultūros paveldo departamentui norėtų buvusi Seimo narė socialdemokratė architektė Jūratė Juozaitienė. Svarstoma, kad mažiausiai galimybių laimėti konkursą turi nepartinis Senamiesčio atnaujinimo agentūros vadovas Gediminas Rutkauskas ir signataras Kultūros paveldo centro direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Kačinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į šias pareigas taip pat kandidatavęs DP narys teisininkas Egidijus Šleinius atsiėmė dokumentus ir konkurse nedalyvaus.

Kultūros paveldo vadovo kėdė liko tuščia prieš porą mėnesių, kai jo vadovė Diana Varnaitė buvo atleista už aplaidų ir nerūpestingą tiesioginių pareigų vykdymą.

Dienraštis „Lietuvos žinios“, www.lzinios.lt

Tekste panaudotas fotografijos konkurso “Kultūros paveldas fotografijoje” nugalėtojo moksleivio Pauliaus Dirginčiaus (Šiaulių "Juventos" pagrindinė mokykla) nuotraukos fragmentas. Nugalėtojo ir konkurso prizininkų fotografijas galima pamatyti Kultūros paveldo departamento tinklapyje www.heritage.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų