REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekyboje jau pasirodė ilgai brandintas albumas “Legendinės miuziklų dainos”, kuriame populiariausias lietuviškų ir užsienietiškų miuziklų dainas atlieka Lietuvos muzikos žvaigždės ir fizinę negalią turintys talentingi atlikėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Akloji Asta Chomentauskienė su Ilona Balsyte atliko “Jurgos ariją. Uršulės perspėjimai” iš “Velnio nuotakos”, Alvydas Beniušis, po balsų stygų pašalinimo kalbantis tik su specialiu aparatu, su Samu įdainavo “Pinčiuko burtus” (“Velnio nuotaka”), o žinomas gitaros mokytojas Stasys Daugirdas, persirgęs poleomelitu, su “Aktorių trio” atliko gitaros improvizaciją kūrinyje “Užtrauktukas”.

REKLAMA

Aktorė Ilona Balsytė tvirtino, kad tokie projektai yra ypač tikslingi, ir apgailestavo, kad talentingi muzikantai dėl fizinės negalios neretai yra nepiktybiškai ignoruojami.

“Fizinis neįgalumas neturėtų daryti įtakos vertinant žmogų kaip asmenybę. Deja, visuomenėje dažniausiai yra pabrėžiami tik fiziniai privalumai. Dvasinės vertybės yra daug vertesnės negu pati gražiausia pasaulyje gražuolė ar gražuolis”, - tikino aktorė.

Visi atlikėjai, išskyrus neįgaliuosius, albumo “Legendinės miuziklų dainos” įrašuose dalyvavo be atlygio.

“Muzikos savaitė”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų