REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estrados maestro Stasys Povilaitis, daug metų savarankiškai leidęs savo dainų įrašus, keturioliktąjį albumą "Be problemų" patikėjo solidžiai leidybos firmai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąją, tuomet vinilinę, savo dainų plokštelę dainininkas įrašė beveik prieš tris dešimtmečius, dar dirbdamas su "Nerijos" ansambliu. Ilgą laiką savo įrašų leidyba S. Povilaitis sėkmingai rūpinosi pats, tačiau išleisti naująjį albumą "Be problemų" nepriklausomo būdo atlikėjas patikėjo leidybos firmai "Bomba Records".

REKLAMA

"Pats sau esu neprastas vadybininkas, vis dėlto leidybai ir naujų dainų reklamai reikia profesionalų", - savo sprendimą dirbti su leidybos firma paaiškino S. Povilaitis.

Stasinių proga išleisto albumo pirmas 2 tūkstančių egzempliorių tiražas, pasak leidėjų, jau parduotas ir rengiamasi jį kartoti.

56 metų S. Povilaičio naujajame albume įrašytas tuzinas dainų. Muziką joms sukūrė žinomi kompozitoriai ir aranžuotojai, tarp jų - Mindaugas Tamošiūnas ir Kęstutis Antanėlis. Žodžius dainoms kūrė ne tik profesionalūs estradinių dainų tekstų rašytojai, bet ir pats maestro.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak leidėjų, populiarumui "pasmerktos" dainos "Vasara", "Retro šokis", Lietuvos kurortams skirtos "Palanga" ir "Nidai", šmaikšti albumo titulinė daina "Be problemų".

Albume daugelis dainų įrašyta pritariant dainininkei Rositai Čivilytei, o "Mano daina" įrašyta duetu. “Eltos” paklaustas, kodėl pasirinkęs būtent šią dainininkę, S. Povilaitis sakė, jog su R. Čivilyte sieja sena bičiulystė nuo tų laikų, kai abu dainavę senojo "Lietuvos" viešbučio varjetė. "Rosita - universali dainininkė, nepaprastai jaučianti muzikos stilių, išbandžiusi net operos žanrą", - sakė S. Povilaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pats dainininkas prisiminė prieš keletą metų buvo gavęs Klaipėdos muzikinio teatro vadovo Stasio Domarko kvietimą dainuoti vieną ryškesnių partijų miuzikle "Mylėk mane, Keit", tačiau atsisakęs pasiūlymo, nes nesutikęs repetuoti vasarą. "Tokius didelius projektus esu linkęs atidėti ateičiai", - sakė S. Povilaitis.

Palangoje ir Vilniuje po pusę metų praleidžiantis S. Povilaitis šiuo metu rengia naują koncertinę programą, kurioje bus galima išgirsti ir albume "Be problemų" įrašytas dainas.

Neseniai grįžęs iš gastrolių JAV, gegužės pabaigoje dainininkas planuoja koncertą Dubline, kur koncertuos Airijoje dirbantiems ir gyvenantiems tautiečiams. S. Povilaitis neslepia, kad kelius į Airijos klausytojų auditoriją jam praskynusi grupė "Žas".

Iki rudens dainininkas sako koncertuosiantis pajūrio klausytojams, o Vilniaus publikai savo naujausias dainas atlikėjas planuoja pristatyti spalį Nacionaliniame dramos teatre.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų