REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penkios sveikatos apsaugos ministro Juozo Oleko sudarytos komisijos tikrins, kaip medicinos įstaigose išrašomi kompensuojamų vaistų receptai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pranešimo spaudai, ministras įpareigojo, kad teritorinės ligonių kasos komisijų pirmininkams pateiktų sąrašus gydytojų, kurie vieno paciento apsilankymo metu išrašo didžiausią kompensuojamųjų vaistų kiekį ir kurių išrašomų kompensuojamųjų vaistų pagal vieną receptą vidutinė kaina yra didžiausia bei kurie kompensuojamųjų vaistų išrašo už didžiausią sumą.

REKLAMA

Iki šių metų rugpjūčio 30 dienos komisijos turės patikrinti ir įvertinti kompensuojamųjų vaistų skyrimo klinikinį ir finansinį pagrįstumą, gydytojų pasirinkimą skirti vieną iš kelių alternatyvių medikamentų, vaistų farmakologinį suderinamumą, jei skiriami keli medikamentai bei kt.

Ministro pavedimu, komisijų darbas bus apmokamas iš pačių teritorinių ligonių kasų biudžeto.

Sudarytos komisijos asmens sveikatos priežiūros įstaigas tikrins Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio teritorinių ligonių kasų aptarnaujamose zonose.

REKLAMA
REKLAMA

Kompensuojamųjų vaistų išrašymo ir išdavimo tvarka ne kartą kėlė abejonių tiek politikams, tiek Sveikatos apsaugos ministerijai bei Valstybinei ligonių kasai.

Pernai STT, patikrinusi šimtus Lietuvos gydytojų, kurie savo pacientams skiria kompensuojamus vaistus už dideles sumas, nustatė, jog 15 gydytojų įvairia forma gavo išmokų iš farmacijos kompanijų.

STT nustatė, kad užsienio farmacijos įmonės apmoka gydytojų keliones į užsienį, dovanoja daiktus, moka tūkstančius litų už paskaitas.

Siekiant išvengti korupcijos šioje srityje, Lietuvoje ateityje ketinama pereiti nuo vaistų prie ligų kompensavimo.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų