REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bikuškio dvare Utenos rajone antradienį prasideda tradicinis tapybos pleneras, čia rengiamas jau penktą kartą. Šių metų pleneras "Tarp Vilniaus ir Kauno" skiriamas vienas prie kito artėjančių didžiausių Lietuvos miestų - dipolio temai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip Eltai sakė plenero iniciatorė ir rengėja, meno mecenatė Dalia Gruodienė, senajame Bikuškio dvare jau įvyko keturi garsių tapytojų plenerai ir vienas skulptorių simpoziumas. Plenero rengėja džiaugiasi privačia pasiturinčių žmonių iniciatyva - šįmet renginį parems net keturios žinomų Vilniaus ir Kauno verslininkų poros, kurios įsigis plenero metu nutapytų paveikslų.

REKLAMA

Į šių metų plenerą pakviesti garsūs Vilniaus ir Kauno tapytojai, o autorių branduolį sudaro vienos ilgaamžiškiausių kauniečių grupės "Angis" nariai, daugelis jų plenere dalyvaus pirmą kartą.

Alaušo ežero pusiasalyje esančiame dvare dešimt dienų tapys ir būsimų paveikslų eskizus kurs Valentinas Ajauskas, Elena Balsiukaitė, Jonas Daniliauskas, Bronius Gražys, Gintaras Gecevičius, Algimantas Griškevičius, Simas Gutauskas, Linas Katinas, Miglė Kosinskaitė, Arvydas Martinaitis, Eimutis Markūnas, Antanas Obcarskas, Jolita Skėrytė, Arūnas Vaitkūnas, Aušra Vaitkūnienė, Alfonsas Vilpišauskas, Jūratis Zalensas ir Vaidotas Žukas.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrybai ypač palanki ir plenero aplinka. Bikuškio dvaras yra XVIII a. architektūrinis paminklas, anksčiau priklausęs didikams Radviloms, Oginskiams, dvarininkams Prošinskiams, Drazdovskiams. Dabartiniai dvaro šeimininkai Dalia ir Gintaras Gruodžiai, tęsdami dvarų kultūrines tradicijas, ne tik rengia dailininkų plenerus, atgaivina ir populiarina Lietuvoje meno mecenavimą.

Pagal susiklosčiusią tradiciją Bikuškio plenerų dalyviai po vieną čia sukurtą darbą palieka organizatoriams, šios kolekcijos dalį svečiai gali apžiūrėti dvaro galerijoje, o dvaro aplinką puošia skulptorių simpoziume gimę kūriniai.

Pažymint plenero penkmečio sukaktį, rudenį Vilniaus ir Kauno rotušėse bus surengtos visų pleneruose dalyvavusių dailininkų darbų parodos. Planuojama išleisti ir šiai progai skirtą dailės katalogą.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų