REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prognozuojama, kad varžybos dėl geriausios aktorės "Oskaro" šiemet bus labai įtemptos, tačiau ne mažiau atkakli kova vyks ir tarp pretendenčių į blogiausios metų aktorės apdovanojimą - Madonnos (Madonos), Jennifer Lopez (Dženifer Lopes), Britney Spears (Britni Spirs), Winonos Ryder (Vainonos Raider) ir Angelinos Jolie (Andželinos Džoli).

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį (02.10), dieną prieš "Oskarų" nominacijas, paskelbtos ir už blogiausius filmus bei vaidmenis skiriamų "Auksinių aviečių" nominacijos. Blogiausios aktorės apdovanojimui nominuotų įžymybių sąrašas privers gerokai paspėlioti, kuriai iš jų 2002-aisiais pritrūko sėkmės.

REKLAMA

Blogiausio filmo kategorijoje varžysis kritikų išpeiktos juostos, tarp jų - Eddie Murphy (Edžio Merfio) 85 mln. JAV dolerių (272 mln. litų) kainavęs filmas "Pluto Nešo nuotykiai" (“The Adventures of Pluto Nash”)," Madonnos epas "Nublokšti" (“Swept Away”), B. Spears kino debiutas "Kryžkelės" (“Crossroads”) ir "Oskarų" laureato Roberto Benigni (Roberto Beninjo) perdirbinys "Pinokis" (“Pinocchio”).

Prie šių filmų dar pridėti George'o Lucaso (Džordžo Lukaso) "Žvaigždžių karai: II epizodas. Klonų puolimas" (“Star Wars: Episode II - Attack of the Clones”).

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu dėl prestižiškiausio kino apdovanojimo "Oskaro" šiemet tikriausiai varžysis Meryl Streep (Meril Strip), Renee Zellweger (Renė Zelveger), Nicole Kidman (Nikol Kidman) ir Julianne Moore (Džulian Mur). Pranašaujama, kad kova dėl geriausios aktorės "Oskaro" bus itin įtempta.

"Aviečių" atveju ji taip pat bus atkakli - iki kovo 22 dienos, kai "Avietės" bus išdalytos, turbūt niekas negalės pasakyti, kam atiteks šis negarbingiausias kino apdovanojimas.

B. Spears nominuota už vaidmenį "Kryžkelėse", Madonna - už pasirodymą juostoje "Nublokšti", A. Jolie - už vaidybą filme "Gyvenimas ar kažkas panašaus" (“Life Or Something Like It”), W. Ryder - už darbą filme "Ponas Dydsas važiuoja į miestą" (“Mr. Deeds Goes to Town”), o J. Lopez - net už du vaidmenis, filmuose "Gana" (“Enough”) ir " Kambarinė Manhetene" (“Maid in Manhattan”).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Blogiausio aktoriaus kategorijoje nominuoti E. Murphy ("Pluto Nešo nuotykiai"), R. Benigni ("Pinokis"), Adriano Giannini (Adrianas Džaninis), vaidinęs "Nublokštuose", Stevenas Seagalas (Stivenas Sigalas), pasirodęs filme "Pusiau miręs" (“Half Past Dead”), ir ankstesnis "Avietės" laureatas Adamas Sandleris, kuris turi galimybę laimėti už kurį nors iš dviejų vaidmenų - filme "8 beprotiškos Adamo Sandlerio naktys" (“Adam Sandler's 8 Crazy Nights”) ir juostoje "Ponas Dydsas" (“Mr. Deeds”).

Dėl blogiausio režisieriaus vardo varžysis R. Benigni ("Pinokis"), Tamra Davis (Tamra Deivis) - už "Kryžkeles", G. Lucasas - už "Žvaigždžių karus", Madonnos vyras Guy Ritchie (Gajus Ričis) - už "Nublokštus", Ronas Underwoodas (Ronas Andervudas) - už "Pluto Nešo nuotykius".

"Auksinės avietės", kaip mėgsta sakyti organizatoriai, įteikiamos "24 valandos prieš tų kitų apdovanojimų" arba "mažų ir nuogų auksinių vyrų", t.y. "Oskarų", įteikimo ceremoniją.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų