REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandale dėl informacijos apie aukštus pareigūnus rinkimo Vyriausybės vadovas Algirdas Brazauskas palaiko socialdemokrato vidaus reikalų ministro Juozo Bernatonio pusę. "Tos medžiagos, kuri man yra žinoma ir kurią mes pristatėme prezidentui, pakanka, kad būtų galima imtis atitinkamų veiksmų", - ketvirtadienį (04.10) Seime atsakinėdamas į parlamentarų klausimus patvirtino premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Yra planų, kad Vyriausybė savo penktadienio posėdyje priims nutarimą teikti prezidentui sprendimą atleisti policijos generalinį komisarą Vytautą Grigaravičių iš einamų pareigų. Kol vyksta tyrimas, komisaro įgaliojimai yra laikinai sustabdyti.

REKLAMA

Pasak premjero, surinkta informacija apie duomenų rinkimą yra konfidenciali ir jis nenorėtų, kad ji pasklistų viešai, todėl jos turinio nekomentavo.

"Policijos sistema negarantuota ir neapsaugota nuo duomenų paieškos, informacijos rinkimo pradedant nuo prezidento", - pareiškė A. Brazauskas.

Kokias nors sąsajas su mafijos atstovais, kaip ir tai, kad skandalas yra tiesiog intrigos, Vyriausybės vadovas griežtai paneigė.

"Su Kauno mafija nieko bendra nėra", - patikino A. Brazauskas. Jo tikinimu, nebuvo ieškota priekabių prie komisaro, bet duomenų rinkimas vyko toje sistemoje, kuri "turi būti skaidri kaip krištolas".

REKLAMA
REKLAMA

Vertindamas V. Grigaravičiaus darbą Vyriausybės vadovas pripažino jo, kaip specialisto, kompetenciją.

"Kaip komisaras jis dirbo gerai, bet kai kas jį "išdūrė", matyt, kai kurie politikai", - pareiškė A. Brazauskas, tačiau vėliau negalėjo detalizuoti, kokius politikus ar politines jėgas turėjo galvoje. Jo įsitikinimu, tai gali "išryškinti" duomenis rinkusių žmonių apklausos, kuri dabar yra vykdoma, rezultatai.

Pats vidaus reikalų ministras parlamentarus ramino, kad dėl galimo V. Grigaravičiaus išėjimo atsistatydinti tikrai neketina kelios dešimtys patyrusių kriminalistų. Jo teigimu, ketvirtadienio rytą buvo pateikti trys atsistatydinimo pareiškimai, iš kurių vieną vėliau pareiškėjas atsiėmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės valandoje daugiausiai dėmesio buvo skirta skandalui dėl neteisėto informacijos rinkimo. Kai kurie parlamentarai išsakė nuomonę, kad už duomenų apsaugą yra atsakingas vidaus reikalų ministras, o Vyriausybė, Seimui priėmus atitinkamą nutarimą, turėtų susilaikyti nuo bet kokių veiksmų, susijusių su V. Grigaravičiumi, kol nebus baigtas specialios parlamentarų grupės tyrimas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų