REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tolimuosiuose Rytuose dingusio sraigtasparnio Mi-8, kuriame buvo 19 žmonių, tarp jų ir Sachalino srities gubernatorius Igoris Farchutdinovas, trečiosios paieškų dienos rytą Kurilsko ežere rasta tepalų dėmė ir paimti mėginiai nustatyti, ar jie yra iš sraigtasparnio, sakė paieškos štabo operatyvinis budėtojas Kamčiatkos Petropavlovske.

REKLAMA
REKLAMA

"Dėmė iš tikrųjų rasta, iš ežero paimti mėginiai tiriami, bet kol kas nieko nepranešama", - sakė jis.

REKLAMA

Pasak budėtojo, paieška sraigtasparniais nutraukta ir ją tęsia tik grupės žemėje, kurių skaičius padidintas iki devynių.

Paieškas apsunkina kalnuota miškų vietovė ir prastas oras, be to, reikia patikrinti didelę teritoriją.

Dingusio sraigtasparnio paieškos štabas paskelbė, kad bus sumokėtas 1 mln. rublių tam, kas ras nukritusio sraigtasparnio vietą.

"Interfax" informacijos apie surastas sraigtasparnio nuolaužas, kuri buvo paskelbta remiantis Rusijos prezidento įgaliotojo atstovo Tolimųjų Rytų federalinėje apygardoje pavaduotoju Aleksadru Drozdovu, nepatvirtino nei operatyvinis štabas, nei Nepaprastųjų situacijų ministerijos Tolimųjų Rytų regioninis centras Chabarovske, nei Kamčiatkos civilinės aviacijos valstybinės tarnybos valdyba.

REKLAMA
REKLAMA

Sraigtasparnis išskrido trečiadienį iš Kamčiatkos Petropavlovsko į Šiaurės Kurilską 14 val. 40 min. vietos laiku (4 val. 40 min. Lietuvos laiku) su Sachalino administracijos atstovais tikrinti pasirengimo žiemai. Nustatytu laiku sraigtasparnio įgula ryšio neužmezgė ir į paskirties vietą neatskrido.

Sachalino srities gubernatoriaus pareigas dabar eina gubernatoriaus pirmasis pavaduotojas Ivanas Malachovas.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų