REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį teismo dėl riaušių kurstymo išteisintas partijos "Frontas" lyderis Algirdas Paleckis ketina dėl šmeižto paduoti į teismą Premjerą Andrių Kubilių. Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas paskelbė, kad partijos "Frontas" lyderis Algirdas Paleckis nekurstė riaušių kurstymo per sausio 16-ąją prie Seimo vykusį mitingą bei nepažeidė Susirinkimų ir kitų masinių renginių tvarkos įstatymo.

REKLAMA
REKLAMA

Šis nutarimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Vertindamas tokį teismo sprendimą, A. Paleckis sakė, kad nebuvo įsitikinęs, jog pavyks pasiekti pergalės, bet jos tikėjęsis.

REKLAMA

"Tikėjausi 50 proc. ir 50 proc., nes niekada negali pasakyti. Man tai (teismo sprendimas - ELTA) suteikia papildomo akstino paduoti A. Kubilių į teismą už šmeižtą. Aš tą padarysiu liepos mėnesį. Ilgiai laukiau šito etapo, jį praėjau, dabar jis bus. A. Kubilius tą patį vakarą mane neteisėtai, prieš visą Lietuvą apšmeižė kaip riaušininką. Tuo būdu padarė spaudimą teisėsaugos organams. Tai už šmeižtą aš jį paduosiu į teismą", - Eltai sakė A. Paleckis.

REKLAMA
REKLAMA

Administracinės teisės pažeidimų protokole buvo nurodyta, kad A. Paleckis nesilaikė saugaus 75 metrų atstumo nuo Seimo, primena ELTA. Susirinkimai prie Lietuvos Respublikos Parlamento, Prezidento rezidencijos, Vyriausybės bei teismų pastatų gali būti organizuojami ne arčiau kaip 75 metrai. Pasak pareigūnų, A. Paleckis nepadavė pranešimo apie susirinkimo organizavimą nė vienai atsakingai institucijai. Be to, "frontininkas" savo raginimais susirinkusiems kurstė riaušes.

A. Paleckiui grėsė bauda nuo 500 iki 2000 litų arba areštas iki 30 parų.

Balandžio pradžioje teismas taip pat buvo palankus didžiausių profesinių sąjungų vadovams, kurie irgi kaltinti, bet išteisinti dėl riaušėmis virtusio mitingo sausio 16-ąją organizavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų