REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsieji Linkuvos atlaidai, kasmet sutraukiantys minias žmonių iš visos Lietuvos, šiais metais vyks liepos 16 – 20 dienomis, kartu su Linkuvos miesto švente, kurios programoje muzikinės pramogos, sporto varžybos bei sveikinimai tūkstantmečio vaikams.

REKLAMA
REKLAMA

Nedideliame miestelyje Pakruojo rajone, turinčiame per 1700 gyventojų, kaip ir kasmet liepos mėnesį šventinis šurmulys – pasirengimas gilias tradicijas turinčiai šventei eina į pabaigą. Jau šį savaitgalį į Linkuvą trauks tūkstančiai maldininkų ir miesto svečių.

REKLAMA

Kaip teigia Linkuvos seniūnė Kazimiera Bacevičienė Švenčiausios Mergelės Marijos Škaplierinės atlaidai ir Linkuvos miesto šventė – itin laukiama visų gyventojų, jai kruopščiai rengiamasi visus metus. „Šventinę nuotaiką kuriame visi vieningai – puošiasi ir atskiri namai, gatvės, ir įstaigos, džiugina gėlių kompozicijos vazose ir balkonuose, miestelis kaip niekad išgražėja, tiesiog skendi gėlėse“, - pasakoja K. Bacevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Finaliniame renginyje antrus metus iš eilės bus teikiamos nominacijos asmenims, labiausiai nusipelniusiems Linkuvos regionui – apdovanojimus atsiims vietiniai šviesuoliai, novatoriškų idėjų puoselėtojai, aplinkosauga ir Linkuvos gyventojų užimtumu besirūpinantys žmonės. „Už sunkmečiu išlaikytas darbo vietas“ apdovanojimą atsiims ir nuolatinis Linkuvos atlaidų rėmėjas UAB „Saerimner“. „Ekonominiu sunkmečiu žmonės bet kokia kaina siekia išsaugoti savo darbo vietas, tačiau verslas ne visada pajėgus suteikti žmonėms galimybę dirbti bei užsidirbti, - teigia K. Bacevičienė, - tad džiugu, kad bendrovė sugebėjo užtikrinti 150 darbo vietų Linkuvos seniūnijoje ir palengvinti keliasdešimties šeimų gyvenimus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais šventiniai renginiai prasidės nuo kvietimo padiskutuoti konferencijoje apie šiandieninio žmogaus vertybes. Vėliau Linkuvos Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčia visus kvies į Šv. Mišių aukojimus bei naktines žvakių procesijas po miestelio gatves – numatyti trys procesijų maršrutai. Kiekvieną vakarą Linkuvos Kultūros namų kiemelyje miesto svečiai turės galimybę smagiai pavakaroti su vietos saviveiklininkų kapelomis. Sekmadienio programoje - finalinis koncertas Vienybės aikštėje.

Be tradicinėmis tapusių gatvės krepšinio 3 prieš 3 rungtynių, galiūnų pasirodymų, virvės traukimo, futbolo, šaškių ir šachmatų varžybų, šiais metais Linkuvos miesto šventėje ir naujos atrakcijos - pirmą kartą organizuojamos „BMX“ ir „MTB“ dviračių „Dirt Jump“ varžytuvės. Koncerte šoks vaikų ir jaunimo kolektyvai, dainomis lepins vyrų ansamblis „Šiaurys”, Linkuvos kultūros namų kaimo kapela, Baisiogalos moterų vokalinis ansamblis bei grupė „69 danguje".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų