REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip atpažinti sergančią papūgėlę?


Mieguistumas

Jeigu papūga staiga ima daug miegoti, yra be nuotaikos arba neįprastai tyli, reikėtų susirūpinti. Dieną daug miegantis paukštis arba serga, arba naktį negali ramiai miegoti, nes jo narvelyje yra parazitų arba jis stovi neramioje vietoje. Ar narvelyje yra parazitų, galima nustatyti iš paukščio išmatų. Kai jis miega, išmatos kaupiasi vienoje vietoje, o kai blaškosi – pasiskirsto po visą narvą. Dieną būna atvirkščiai.
Plunksnų purenimas
Jei papūga nuolat papurenusi plunksnas ir visą dieną atrodo tarsi pasipūtęs kamuoliukas, ji greičiausiai serga kokia nors chroniška liga. Tokiu atveju tipiška nukarę sparnai ir uodega. Mieguistai atrodantis paukštis, kuris traukiasi nuo savo narvelio draugų, dažniausiai jaučiasi tikrai nekaip.
Drebulys
Sergančių paukščių temperatūra dažniausiai būna nukritusi, taigi žemesnė už 41 C. Jie dreba visu kūnu. Ar paukštis tikrai serga, galima patikrinti pačiupinėjus jo kojas. Jei jos itin šaltos, papūga serga.
Ir dar kai kas
Sergantys paukščiai beveik niekada nestovi ant vienos kojos, dažniausiai ant abiejų ir neįprastai – jie tarsi guli ant laktos. Yra viena išimtis – nervų augliai dažnai paralyžiuoja, taigi paukštis gali stovėti tik ant neparalyžiuotos kojos.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų