REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kur tikima, jog svečius atsiuntė Dievas

Keliaujant svarbu ne tik tai, ką pamatome, bet ir tai, kaip mus sutinka. Tiesa, išmatuoti svetingumą itin sunku – skiriasi ne tik šeimininkai, bet ir atvykėliai, tad ką vieni laiko svetingumu, kitiems gali pasirodyti mažų mažiausiai abejingumu.

REKLAMA
REKLAMA

Vienaip ar kitaip, kai kurios šalys nuo seno laikomos itin svetingomis. Kokių šalių gyventojai svečius sutinka išskėstomis rankomis?

REKLAMA

5. Guzinai

Įvairiose apklausose ir reitinguose Gruzija dažnai patenka į svetingiausių šalių dešimtuką. Pasak čia apsilankiusių keliautojų, į šią Kaukazo šalį vertą užsukti ne tik dėl įspūdingos gamtos bei senovinės architektūros, bet ir dėl linksmų ir draugiškų gyventojų, tikinčių, jog svečius siunčia pats Dievas. Nenuostabu, jog kiekvienas atvykelis gruzinų namuose jaučiasi karaliumi. Tiesa, Gruzijoje vienas didžiausių įžeidimų atsisakyti siūlomo vyno ar maisto, tad karalius gali pasijusti šiek tiek apsvaigęs ir persivalgęs. Tačiau, kai maistas ir gėrimas puikūs – tai ne problema.

REKLAMA
REKLAMA

4. Iraniečiai

Didžiausia Irano brangenybė – jo žmonės.  „Lonely Planet“ juos vadina „šiltais“ bei „įdomiais“,o žymusis „The Times“ žurnalistas Willas Hyde dar tiesmukesnis – aprašydamas savo kelionę po Iraną jo gyventojus pavadino paprastai: tiesiog pačiais draugiškiausiais žmonėmis žemėje. Nuolat besišypsantys iraniečiai yra paprasti ir nuoširdūs, visuomet pasiruošę padėti keliautojams: pasiūlyti jiems arbatos, pakviesti pietų ar į savo šeimos šventes – jei nebuvote Irane, net negalite įsivaizduoti kokie uždegantys gali būti vietiniai šokiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA


3. Kanadiečiai

2008-aisiais remiantis Tautų prekės ženklo indekso (Nation Brand Index) reitingais, sudaromais apklausiant 20 000 žmonių iš 20 šalių, draugiškiausia šalimi išrinkta Kanada. Toks moksliškas požiūris gali pasirodyti formaloku, tačiau tie, kurie lankėsi šioje šalyje, patvirtins, jog kanadiečiai šio titulo tikrai nusipelnė. „Lonely Planet“ žurnalistai prisipažino nustebinti, jog tokiame šaltame krašte gyvenantys žmonės yra tokie draugiški ir socialūs. Kadangi paprastai šiauriečiai laikomi šaltais ir uždarais, klevo lapo šalies gyventojai tikrai nusipelno pagyrimų.

REKLAMA


2.    Australai

Draugiškas „dėl nieko nesijaundink“ ir šypsena yra garantuoti kiekvienam atvykeliui. Australai – ne tik itin draugiški ir atviri, bet ir be galo pozityvūs. Dėl to net ir iš atokiausios šalies atvykę žmonės jaučiasi čia lyg namie. Keliaujant žaliuoju žemynu neįmanoma jaustis vienišam – vietiniai visada pasiryžę pakviesti kavos puodelio ar bokalo alaus. 

1.    Airiai

2008-aisaisi „Lonely Planet“ draugiškiausia tauta išrinko airius. Tiesa, sunkoku būtų lyginti iraniečių ir airių svetingumą, bet, vienaip ar kitaip, ariai tikrai malonūs ir linksmi. Ir, nors dažnai bamba ( dėl oro, ekonomikos, kainų), jie išlieka teigiamais žmonėmis, visada nusiteikusiais padėti į jų šalį atvykusiems turistams. Tad kad ir koks nemalonus galėtų būti oras ( o jis tikrai gali subjurti), dėl savo gyventojų Airija lieka viena maloniausių atvykeliams šalių.

Tiesa, remdamiesi savo patirtimi jūs galite ir nesutikti. Kokiai šaliai suteiktumėte svetingiausios titulą jūs?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų