REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl gausių kritulių pradėjo tvinti upės Pagėgių savivaldybėje, prognozuojama, kad netrukus Panemunėje iš krantų gali pradėti veržtis ir didžiausia šalies upė.

REKLAMA
REKLAMA

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, dėl gausių kritulių Gėgės upėje ties Plaškiais, Pagėgių savivaldybėje, vandens lygis dar pirmadienį pasiekė 357 centimetrus virš stoties nulio (stichinis - 310 cm). Pirmadienį vanduo pradėjo semti kelią Plaškiai-Lazdėnai, antradienį - ir tiltą per Gėgės upę. Prognozuojama, kad vanduo Gėgėje ir Leitėje dar nežymiai pakils.

REKLAMA

Nemune ties Smalininkais susidarė ledų sangrūda, ledas tie Panemune pasistūmėjo. Anot ekspertų, išlieka didelė tikimybė, kad artimiausią parą prasidės ledonešis ties Panemune. Tada dėl susidariusios ledų sangrūdos žemiau Nausėdų vandens lygis ties Panemune gali pakilti iki 500 centimetrų.

Esant 404 centimetrų vandens lygio pakilimui, upė ima lietis iš krantų, 500 centimetrų - pradeda semti kelią Pagėgiai-Nausėdai bei sausumą Nausėdų kaime. Vandens lygiui pakilus dar 10 centimetrų, vanduo semia Mokyklos gatvės daržus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų