REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Holivudas pristigo kino teatrų

Po pergalingo „Įsikūnijimo“ (angl. “Avatar”) žygio Holivude prasidėjo tikras 3D filmų bumas. Tačiau JAV kūrėjų entuziazmą atšaldė nemaža problema – šalyje trūksta kino salių su stereoskopine įranga.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais kino studijos jau yra pažadėjusios išleisti virš dvidešimties trimačių filmų. Kai kuriuose kino teatruose žiūrovų salės vis dar pilnos rodant „Įsikūnijimą“, o jam ant kulnų jau lipa režisieriaus Timo Burtono „Alisa Stebuklų šalyje“.

REKLAMA

Balandį Lietuvoje ir pasaulyje prie „Alisos Stebuklų šalyje“ prisijungs dar du trimačiai gigantai – perfilmuotas „Titanų susidūrimas“ ir naujas kino studijos „DreamWorks“ šedevras „Kaip prisijaukinti slibiną“.

Jungtinėse valstijose yra apie 40 tūkstančių kino salių, tačiau Nacionalinės kino teatrų savininkų asociacijos duomenimis, 2010 metų pradžioje tik apie 4000 salių (dešimtadalis nuo bendro salių skaičiaus) buvo aprūpintas 3D įranga. Kas mėnesį prie jų prisideda vidutiniškai po 250 trimatį vaizdą galinčių perteikti ekranų, tad iki šių metų pabaigos Valstijose bus apie 5000 3D kino salių.

REKLAMA
REKLAMA

Anot gandų, studija „Warner Bros.“ netgi grasino nerodyti savo filmų kino teatruose, jei šie nesuteiks pirmenybės studijos naujausiam 3D kūriniui „Titanų susidūrimas“. Tiesa, kino kompanijos atstovas kategoriškai tai neigia.

Lietuvoje šiuo metu veikia keturios trimatį vaizdą perteikiančios salės, kurios dažniausiai būna visiškai pilnos – lietuviai itin mėgsta 3D filmus ir rodytojai su nerimu laukia pasirodant „Alisos Stebuklų šalyje“ mat vietų salėse kol kas neužleidžia „Įsikūnijimo“ gerbėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų