REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinę darbo dieną gali teikti leisti darbe

Siūloma nustatyti, kad Konstitucijos diena (spalio 25-oji) yra valstybės šventė - poilsio diena. Siekiant nedidinti švenčių dienų skaičiaus, gegužės 1-ąją švenčiamą Tarptautinę darbo dieną siūloma perkelti į atmintinų dienų sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Tokius Darbo kodekso ir Atmintinų dienų įstatymo pakeitimų projektus Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Česlovas Vytautas Stankevičius ir Saulius Pečeliūnas.

REKLAMA

Konstitucijos dieną siūloma įtraukti į švenčių sąrašą, siekiant išreikšti ypatingą pagarbą savo Konstitucijai, kaip fundamentaliam Tautos aktui, įprasminančiam Lietuvos valstybę.

Kaip pastebi pataisų iniciatoriai, 1992 m. spalio 25 d. referendumu priimta Konstitucija yra ilgiausiai istorijoje galiojanti Lietuvos Respublikos Konstitucija.

Šiuo metu Konstitucijos diena yra viena iš 54 atmintinų dienų, kurios yra numatytos Atmintinų dienų įstatyme.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo kodekso 162 straipsnio pakeitimo projektu siūloma pagal svarbą Tautai ir Lietuvos valstybei diferencijuoti švenčių dienas, t. y. švenčių dienas skirstyti į valstybės ir kitas švenčių dienas. Valstybės švenčių dienomis siūloma laikyti 4 svarbiausias Lietuvos valstybingumui dienas: trys iš jų susijusios su Lietuvos valstybės įkūrimu, atkūrimu ir nepriklausomybės atkūrimu (vasario 16-oji, kovo 11-oji ir liepos 6-oji) ir viena nauja - dabartinės Konstitucijos priėmimo diena (spalio 25-oji), kuri ir būtų vadinama Konstitucijos diena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Kitos švenčių dienos iš esmės liktų tos pačios (Naujųjų metų diena, Velykos, Motinos diena, Tėvo diena, Rasos ir Joninių diena, Žolinė, Visų Šventųjų diena, Kalėdos), išskyrus Tarptautinę darbo dieną, kurią siūloma laikyti atmintina diena ir perkelti į Atmintinų dienų įstatyme nustatytą sąrašą", - sako Č. V. Stankevičius ir S. Pečeliūnas.

Jų teigimu, Tarptautinė darbo diena tokiu būdu būtų įrašyta į atmintinų dienų sąrašą atsižvelgiant į jos prasmę ir kai kurias analogiškas atmintinas tarptautines dienas, pavyzdžiui, Tarptautinę moterų solidarumo dieną, Tarptautinę žmogaus teisių dieną, Tarptautinę šeimos dieną, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Europos dieną, Pasaulinę sveikatos dieną, Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų