REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujai įsikūrusi nepolitinė organizacija asociacija „Teisėtvarka“ šeštadienio vidudienį Kaune surengė mitingą, kuriame protestuota prieš „Kauno energijos“ monopolį.

REKLAMA
REKLAMA

Į mitingą susirinko vos kelios dešimtys kauniečių, tačiau jų nuotaikos buvo kovingos.

Savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjui Algirdui Vaitiekūnui teko atremti galybę priekaištų dėl to, kad savivaldybė gyventojams, pageidaujantiems atjungti savo būstų šildymo sistemas nuo centralizuotai tiekiamos „Kauno energijos“ šilumos, neduoda leidimų.

REKLAMA

„Mes dvejus metus vaikštome į savivaldybę turėdami technines sąlygas ir visų namo gyventojų parašus, tačiau dabar mums aiškina, kad namas stovi netoli Nemuno, ir pradėjus šildytis kūrenant dujas, mes teršime aplinką. Nematome kito kelio, tik kreiptis į teismą“, - sakė viena Šančių gyventoja.

Kiti mitingo dalyviai aiškino, kad jų daugiabučiuose jau yra butų, besišildančių savarankiškai. Tačiau likusiems butams tą daryti griežtai draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA

A. Vaitiekūnas aiškino, jog gal tik 5 proc. kauniečių pajėgtų savarankiškai įrengti alternatyvų centralizuotam šildymą. O išbalansavus visą sistemą, anot jo, kiti gyventojai patirs nuostolių.

„Žmogui turi būti suteikta galimybė laisvai rinktis paslaugos tiekėją. O šis turi pasistengti, kad jį pasirinktų. Tada neliks monopolio ir paslaugos bus kur kas pigesnės bei kokybiškesnės,“ - sakė mitinge dalyvavęs Seimo narys Mečislovas Zaščiurinskas.

Gyventojų protestams pritarimą pareiškė ir miesto Tarybos narė socialdemokratė Orinta Leiputė. Ji Eltai pripažino, kad dabar, kai krito atlyginimai, kai išaugo nedarbas ir energetikų pajamos, jų noras išsaugoti monopolį kertasi su vartotojų interesais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiti mitingo dalyviai kalbėjo, kad būtina kovoti, ir prisiminė kažkada vyravusį Telekomo monopolį.

Seimo narys M. Zaščiurinskas sutiko peržiūrėti asociacijos „Teisėtvarka“ pasiūlymus, kurie galėtų atsispindėti energetikos ūkį ir paslaugų teikimą reglamentuojančių įstatymų pataisose.

Mitingo dalyviai pasirašė peticiją Kauno miesto savivaldybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų