REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį, gegužės 1-ąją, Lietuva minėjo Tarptautinę darbo dieną. Tačiau šiemet ši diena minėta kur kas liūdniau nei prieš kelerius metus.

REKLAMA
REKLAMA

Bedarbių skaičiui pasiekus 326 000, tradicinėse Lietuvos profesinių sąjungų eitynėse Gedimino prospektu gegužės 1-ąją keli tūkstančiai žmonių dar bandė atkreipti valdžios dėmesį į vis augančio nedarbo tragediją šalyje.

REKLAMA

Šventėje dalyvavo ir keletas valdžios sprendimais pasipiktinusių politinių jėgų, grupelė protestuotojų atvyko net iš Estijos.

Be šūkių "Nenorime būti nedarbo taikiniais" bei priminimų, jog kiekvienas žmogus turi teisę į apsaugą nuo skurdo, pasigirdo ir raginimų atstatydinti žmonių problemas didinantį Seimą bei Vyriausybę. Žmonės viešai piktinosi ir labai išaugusiomis degalų, dujų, šilumos, vandens, elektros bei kitomis kainomis.

Kaip "Vakaro žinioms" tvirtino Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas, šios eitynės yra kartu ir pirmoji įspėjamoji akcija valdžiai šiemet. Pasak jo, "mes tiesiog paminėjome darbuotojų vienybės ir solidarumo dieną, bet tai yra paskutinis įspėjimas Vyriausybei - kitąkart, jei niekas nesikeis, vykdysime rimtą protesto akciją".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų