REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bus kuriamas „Kaip prisijaukinti slibiną“ tęsinys

Nelabai aktyviai startavęs kino studijos „DreamWorks“ animacinis filmas „Kaip prisijaukinti slibiną“, vėliau lyg magnetas traukė žiūrovus. Praėjus mėnesiui po premjeros pradžios filmas Amerikoje užtikrintai užėmė pirmą vietą žiūrimiausiųjų sąraše. Studijos bosas Jeffrey Katzenbergas neseniai pranešė, kad bus kuriamas filmo tęsinys, kuris kino salėse pasirodys 2013 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Animacinis filmas su 165 milijonų dolerių biudžetu buvo nufilmuotas pagal pirmą rašytojos Cressidos Cowell knygą. Reiktų pažymėti, kad scenaristai atitolo nuo pradinio šaltinio, bet pagrindinė idėja – berniuko ir slibino draugystė liko.

REKLAMA

„Kaip prisijaukinti slibiną“ JAV pradėtas rodyti kovo 26 dieną ir per pirmą savaitgalį uždirbo 43 milijonus dolerių. Tačiau „DreamWorks“ tikėjosi didesnės sumos, nes tuomet jokių kalbų apie tęsinį nė nebuvo. Tačiau filmas buvo gausiai lankomas žiūrovų ir jau dabar pasaulio kino teatruose yra surinkęs virš 372 milijonų dolerių, 179 iš kurių vien tik savo gimtinėje.

„Svarbiausia ne tai, kaip tu pradėjai, o tai, kaip tu baigei“ – komentuoja situaciją Katzenbergas. „Slibinas“ jau beveik pakartojo „Kung Fu pandos“ sėkmę, surinkusios Amerikoje 215 milijonų. „Žinoma, iš pradžių mes baisiai pergyvenom“ – prisipažino Jeffrey. „Kaip prisijaukinti slibiną“ uždarbiai į aukštumas pakilo ne tik teigiamų recenzijų dėka, bet ir dėl didesnės bilietų kainos į 3D filmus.

REKLAMA
REKLAMA

„DreamWorks“ bosas neišdavė ar tęsinys bus filmuojamas 3D formatu. „Formatas smarkiai įtakoja kino industriją ir mes nekantraudami laukiame paskutinės „Šreko“ dalies premjeros“ “ – sako Jeffrey (3D „Šrekas. Ilgai ir laimingai“ Lietuvos kino teatruose nuo birželio 4 dienos).

Nuo gruodžio 17 dienos „DreamWorks“ išleidžia animacinį filmą „Megamaindas“ (Megamind), kuris, kaip sako pats Katzenbergas, bus tikras perversmas filmuose apie superherojus, ką savu laiku padarė „Šrekas“ su pasakomis. „Megamaindo“ personažai kalbės Brado Pitto, Tinos Fey, Willo Farrello ir Jonah Hillo balsais: „DreamWorks“ ir toliau tęsia savo tradiciją pritraukdami pirmo ryškumo žvaigždes garsinti animacinius filmus.

Kalbant apie slibiną ir jo draugą Hikapą, tai jie iš kino ekranų keliaus į televiziją – bus kuriamas animacinis serialas Cressidos Cowell knygų motyvais. Bičiuliai taip pat bus ir virtualiame pasaulyje, kuriamas internetinis žaidimas, kuris turėtų pasirodyti greitu metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų