REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, labiausiai ryšių su visuomene ir visuomenės informavimo srityje pasižymėjusiems krašto apsaugos sistemos atstovams įteikti tradiciniai Lietuvos kariuomenės vado apdovanojimai - "Jūriniai mazgai".

REKLAMA
REKLAMA

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė įteikdama prizus linkėjo nebijoti pakovoti už laisvą, nepriklausomą ir nuoširdų žodį, o kariuomenės vadas generolas majoras Arvydas Pocius pasidžiaugė, kad kariuomenė yra atvira ir neatskiriama visuomenės dalis ir gali papasakoti visuomenei apie karį - gynėją.

REKLAMA

Šiais metais "Jūrinio mazgo" nominacijos įteiktos keturiose kategorijose: už ryšius su žiniasklaida, už ryšius su visuomene, už geriausią metų padalinio viešųjų ryšių projektą ir už geriausią metų vidinės komunikacijos projektą. Kartu paskelbtas kariuomenės atstovas spaudai, pagerbti kariai kūrėjai, krašto apsaugos sistemos kalbininkai.

Flamandiškas "Jūrinis mazgas" už ryšius su žiniasklaida įteiktas devintosios Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės Visuomenės informavimo karininkui kapitonui Mariui Varnai.

REKLAMA
REKLAMA

Lianos "Jūrinis mazgas" už ryšius su visuomene ir pavyzdinį vidinės komunikacijos renginių organizavimą įteiktas Motorizuotosios pėstininkų brigados "Geležinis Vilkas" Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotajam pėstininkų batalionui. Apdovanojimą atsiėmė bataliono vadas pulkininkas leitenantas Remigijus Baltrėnas.

Gyvatės "Jūrinis mazgas" už įdomius vidinės komunikacijos projektus, už iniciatyvas, tradicijų gaivinimą ir istorijos puoselėjimą įteiktas būsimiems karininkams - Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnams. Apdovanojimą atsiėmė Kariūnų tarybos pirmininkas kariūnas Kazimiras Bogdanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rifo "Jūrinis mazgas" geriausiam metų viešųjų ryšių projektui įteiktas projektui, priartinusiam Afganistaną prie Lietuvos. Tai šiuo metu tarnaujančios dešimtosios Goro provincijos atkūrimo grupės karių inicijuotas projektas "Šiltos kepurėlės Afganistano vaikams".

Tradiciškai įteiktas Lietuvos kariuomenės atstovo spaudai diplomas. Jis atiteko dr. Jono Basanavičiaus Karo medicinos tarnybos Pirminės karių sveikatos priežiūros centro Vilniuje viršininkui majorui Vidmantui Kontrauskui, sėkmingai suvaldžiusiam gripo pandemijos paniką.

REKLAMA

Specialus diplomas skirtas tarsi kariuomenės manifesto kūrėjui Sausumos pajėgų vadui brigados generolui Jonui Vytautui Žukui. Jis svariai argumentuodavo, visuomenei ir kariams aiškino, koks pražūtingas žingsnis Lietuvai būtų kariuomenės atsisakymas.

Karių kūrėjų kategorijoje pagerbti kariai ir krašto apsaugos sistemos darbuotojai, savo iniciatyva parašę ir išleidę knygas. Tokių šiemet buvo keturi. Pagerbti buvo ir menininkai.

"Jūrinio mazgo" apdovanojimas įsteigtas 2000 m. tuomečio kariuomenės vado generolo majoro Jono Kronkaičio iniciatyva. Taip iki šiol skatinami ir pagerbiami kariai, prisidedantys informuojant visuomenę apie Lietuvos kariuomenę, formuojant jos įvaizdį ir branginantys gimtąją kalbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų