REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po skandalo Rusijos krepšinio lygoje krito pirmosios čempionato vadovų bei darbuotojų galvos. Apie atsistatydinimą iš lygos direktoriaus pareigų pranešė taip pat ir Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Sergejus Černovas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Rusijos čempionato rungtynių departamento vadas Maksimas Astaninas buvo atleistas. Teisėjai Sergejus Krugas, Vladimiras Ražbekinas ir komisaras Efimas Resseris buvo laikinai suspenduoti.

REKLAMA

Skandalas kilo po to, kai Rusijos žiniaskaida išplatino garso įrašą, kuriame buvo aiškiai girdėti, kaip susitikimui tarp Krasnodaro "Lokomotiv" bei Maskvos "Dinamo" ekipų vadovavusiems arbitrams buvo liepta rungtynių eigą pakeisti taip, kad pergalę švęstu Kęstučio Kemzūros klubas. Tiesa, net ir pašalinė pagalba "Lokomotiv" krepšininkams nepadėjo. "Dinamo" ketvirtfinalio serijoje triumfavo rezultatu 3:2 bei pateko į čempionato pusfinalį.

REKLAMA
REKLAMA

"Pripažįstu savo kaltę. Daug laiko praleidau dirbant Rusijos krepšinio federacijos prezidentu bei FIBA Europe viceprezidentu, todėl atmestinai darbavausi Rusijos krepšinio lygoje. Nusprendžiau aprėpti tik dvi organizacijas. Kitame Rusijos pirmenybių pasitarime svarstysime pakeisti turnyro sistemą. Atsižvelgiant į spartų VTB Vieningosios lygos augimą, mūsų šalyje reikia pasikeitimų", - teisinosi S.Černovas.

Apie tariamai nupirktus teisėjus savo nuomone pasidalijo Maskvos srities "Chimki" vyriausiasis treneris Sergio Scariolo. Ispanas neslėpė nusivylimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Aš esu labai nusivylęs, nuliūdęs bei susirūpinęs tuo, kas įvyko. Vis dėlto negaliu pasakyti, kad man tai buvo didelis siurprizas. Tikiuosi, kad po šių įvykių išvysime Rusijos krepšinio lygos atsigavimą ir viskas pasikeis. Privalome pagerinti Rusijos čempionato įvaizdį", - kalbėjo Pauliaus Jankūno ir Roberto Javtoko treneris.

Maskvos CSKA strategas Jevgenijus Pašutinas teigė, kad tai neigiamai atsilieps Rusijos krepšiniui: "Šis skandalas pakenks Rusijos krepšiniui. Garso įrašas tiesiog šokiravo. Tiesa, galiu pasakyti, jog Rusijoje pasidarė įprasta, kad teisėjai nulemia rungtynes. Viliuosi, jog artėjančios permainos mūsų krepšinį padarys švaresnį bei profesionalesnį."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų