REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Senukas močiutę nudūrė už špygą

Danutė SALIENĖ

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį klaipėdiečiui Afanasijui Zenkovui (69 m.) už tyčinį žmonos Marijos Zenkovienės (65 m.) nužudymą. Senukas kalės septynerius metus sustiprinto režimo pataisos darbų kolonijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Vienintelis Zenkovų sūnus gaili ir motinos, ir tėvo. Teisme jis pasakojo, kad tėvų gyvenime buvę visokių dienų, tačiau rimtų konfliktų pastaruoju metu nebepasitaikydavo. Abu išgerdavo, bet tik po pensijos. Kitas tris savaites gyvendavo gražiai. Kiekvienas gėrė pagal savo skonį: tėvas labiau mėgo alų, mama - stipresnius gėrimus. Tėvas išgėręs tuoj pat guldavo miegoti, o motina šliaužiodavo po namus, įkyriai kabinėdavosi, plekšnodavo vyrui per plikę, ištraukdavo cigaretę iš burnos, kitaip tyčiodavosi iš sutuoktinio. Anot sūnaus, iškęsti motinos patyčias reikėjo daug kantrybės. Sūnaus barami senieji Zenkovai reaguodavo skirtingai. Tėvas numodavo ranka sakydamas, kad jau vėlu pradėti gyventi kitaip. Motina atrėždavo: "Gėriau ir gersiu".

REKLAMA

Blogai girdintis Afanasijus Zenkovas apie nelaimės dieną, pernykščių metų spalio dvidešimt trečiąją, pasakojo:

- Rytą nusipirkau cigarečių ir alaus. Apie vienuoliktą valandą iš parduotuvės grįžo žmona, parnešė butelį alaus ir degtinės. Išgėrėm abu. Sėdėjau virtuvėje prie lango, o ji vaikščiojo po butą. Atrodo, kad žmona kažko mane paprašė padaryti. Atsakiau, kad gali ir pati. Ji man atkišo špygą. Nežinau, kas man užėjo, pasakau, kad aš jos vaikiškus įpročius pabaigsiu - nupjausiu špygą. Tiesiog pajuokauti norėjau, net nepajutau, kaip įdūriau. Ji pastovėjo ir nugriuvo.

REKLAMA
REKLAMA

Iškart po įvykio A. Zenkovas bandė meluoti kaimynams bei greitosios pagalbos medikams, kad žmona nusidūrė pati. Tačiau tuo metu bute buvo beraštė blogai girdinti kaimynė, kuriai Marija Zenkovienė spėjo parodyti žaizdą ir pasakyti, jog tai padarė jos vyras.

Byloje, be daugybės kitų dokumentų, yra pažyma apie tai, kad Afanasijus Zenkovas porą savaičių buvo gydytas psichiatrijos ligoninėje. Atrodo, kad tada daktarai bandė atpratinti jį nuo alkoholio. Teismo psichiatrijos ekspertizės išvadoje sakoma, jog nusikaltimo metu A. Zenkovas nesirgo psichikos liga, o buvo tiesiog girtas.

Teisėjo paklaustas, ar neturi prašymų prieš baigiant nagrinėti bylą, senasis Afanasijus pasakė labai norįs nors kartą pamatyti savo septynių mėnesių anūkėlę. Atrodo, kad Zenkovų sūnus apskųs nuosprendį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų