REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelionė į kvailių šalį per zoologijos sodą

Sigitas STASAITIS

Nusikaltėlių žargonu lėle vadinamas apgavystei skirtas popierių prikištas pundelis banknotų. Panevėžietė Jūratė Pačesienė - Kiaunienė (52 m.) taip pat apgaudinėja su lėlėmis, tačiau su tikromis. Jūratė ieško verslininkų, pinigų turinčių daugiau nei proto, pasiūlo Belgijoje perparduoti neva didelę meninę vertę turinčias lėles. Apgavikė už pigias skudurinukes jau spėjo išvilioti per pusę šimto tūkstančių litų!

REKLAMA
REKLAMA

Kaune bei Alytuje į ekonominę policiją neseniai kreipėsi du apgauti verslininkai, kurie paprašė padėti susigrąžinti stambias pinigų sumas, kurias apgavikei sumokėjo už pigias lėles. Nukentėjėliai parašė, jog pagyvenusi moteris jiems pasiūlė užsienyje kolekcionieriams brangiai perparduoti lėles, kurias įbruko už nerealius pinigus. Pasak kauniečio, jis apgavikei sumokėjo 38500 litų, alytiškis sako paklojęs 12000 litų!

REKLAMA

Pradėję tyrimą pareigūnai išsiaiškino, jog ta pati moteris apgavo ir daugiau žmonių. Netrukus buvo surastas šiaulietis N., kuris už tokias pat menkavertes lėles paklojo apvalius 2000 JAV dolerių (8000 Lt). Nenorėdamas tapti pajuokos objektu, šiaulietis atsisakė rašyti pareiškimą policijai, vietoje to pats atliko savo tyrimą ir daug ką išsiaiškino.

Pernai vasarą minėtajam šiauliečiui, prekiaujančiam gaminiais, tarp kurių ir tekstilės, paskambino nepažįstama moteris prisistačiusi Reginos vardu. Nepažįstamoji pasiūlė tarpininkauti Belgijoje parduodant tekstilės gaminius. Regina porino, jog jos dukra dizainerė gyvena Belgijoje, ten pažįsta fabriko direktorių, kuris labai susidomėjęs lietuviškais tekstilės gaminiais. Tariamoji Regina šiauliečiui pasiūlė kartu su ja vykti į Belgiją ir susitikti su tuo tekstilės pirkliu. Komersantas suabejojo, ar jam verta trenktis per pusę Europos, kad pasišnekėtų su nematytu turtuoliu - dar labai abejotina, ar šis susidomės siūlomomis prekėmis. Tuomet moteris šiauliečiui pasiūlė greitą ir pelningą biznį, kurį, jos pasakojimu, ji daranti jau nebe pirmą kartą. Atseit į Belgiją reikia vežtis kelias Latvijos menininkų pagamintas lėles, kurias brangiai nupirktų belgas kolekcionierius, ir kelionė atsipirktų. Regina pamelavo tokias lėles maždaug po 800 - 1000 litų perkanti pas Rygos lėlių teatro menininkus, o Belgijoje jas parduodanti kone dvigubai brangiau. Baigdama pokalbį nepažįstamoji lyg netyčia prasitarė kaip tik važiuojanti į Rygą pirkti naujos partijos lėlių. Rodydama kilnią širdį moteris pašnekovui irgi pasiūlė įsigyti keletą. Regina čiulbėjo, kad lėles šiauliečiui pristatytų praktiškai už tą pačią kainą, tik už simbolinį pelną. Abu susitarė, jog verslininkas iš tariamų Rygos menininkų Reginai tarpininkaujant nupirktų 8 didelę meninę vertę turinčias lėles.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus pas šiaulietį atvyko skambinusioji moteris nešina išsipūtusia rankine, iš kurios Regina ištraukė 8 skudurines lėles. Visa apgavystės esmė ta, jog pirkėjas visai nenutuokė apie tikrą lėlių, pagamintų iš vielos bei skudurų vertę, o pasiklausti nežinojo pas ką. Nenuostabu, kad komersantas apsikvailino, apgavikei už lėles paklodamas apvalius 8000 litų. Iškišusi savo prekę Regina šiauliečiui pasiūlė prieš kelionę į Belgiją liepos 8-ąją susitikti jos namuose Kaune, užrašė neva savo adresą.

Sutartą dieną nusitrenkęs į Kauną lėlių pirkėjas ėmė ieškoti Reginos namų. Vyras kiek nustebo, kai išsiaiškino, jog Regina jam padiktavo... Kauno zoologijos sodo adresą. Patiklusis tądien dar nesuprato esąs apgautas, vaikštinėdamas tarp žvėrių narvų vyras ilgai laukė pasirodant Reginos. Nesulaukęs ėmė kasdien po daug kartų skambinėti apgavikei į jos mobiliojo ryšio telefoną. Nuo to laiko bendravimas labai pasikeitė - Regina atsiliepdavo nenoriai, nebesaldžialiežuviavo. Šiaip ne taip prisiskambinęs apgautasis išgirdo, kad kelionę į Belgiją teks atidėti. Po to Reginos telefonas ilgam nutilo, o kartą atsiliepė visai kita moteris, kuri paaiškino, jog Regina neva išvykusi gyventi į JAV ir nežina, kada besugrįš. Supratęs, kad yra gražiai apvyniotas aplink pirštą, šiaulietis ėmėsi savo tyrimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visų pirmą verslininkas susisiekė su Reginos nurodytu lėlių kolekcionierium iš Belgijos. Toks, pasirodo, tikrai yra ir iš tikro superka vertingas senovines lėles. Šiaulietis apsidraudė, pas kolekcionierių nevažiavo, jam tik nusiuntė įsigytųjų skudurinukių nuotraukas. Jas pažiūrėjęs belgas informavo, jog lėlės menkavertės, todėl jo nedomina. Po to šiaulietis sugebėjo kažkokiu būdu pats išsiaiškinti, kad jam įbruktos lėlės darytos visai ne Rygos teatro profesionalų, o Biržuose gyvenančios liaudies meistrės, kuri savo gaminius parduoda maždaug po... 80 litų.

REKLAMA

Policijai pagaliau pavyko surasti apgavikę. Tai Jūratė Pačesienė - Kiaunienė. Ši moteris ne tik melavo savo vardą, prisistatydama Regina. Į jokias JAV ji išvykusi nebuvo, gyveno sau Panevėžyje, ieškodama naujų lengvatikių, pinigų turinčių daugiau, nei proto. Ištardžius lėlių specialistę iki teismo jai paskirtas namų areštas.

Algimanto JAKUBAUSKO nuotr.

Leles.jpg - Šiaulių policijos atstovės spaudai G. Smagriūnienės rankose pigiosios skudurinukės, už kurias apkvailintas šiaulietis paklojo net 8000 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų