REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl pinigų anūkai nuodijo senelius

Sigitas STASAITIS

Vakar ir šiandien Šiaulių miesto apylinkės prokuratūros pareigūnai pareiškia kaltinimus šiauliečiams Gediminui (24 m.) bei Kristinai (18 m.) R. Brolis su seserim kaltinami stipriais vaistais nuodiję savo tikrus senelius tam, kad galėtų pagrobti jų santaupas. Kol seneliai: Edvardas R. (74 m.) bei Eugenija R. (76 m.) galavosi mirtimi reanimacijos palatoje, anūkėliai už jų pinigus įsigijo automobilį, apsirūpino mobilaus ryšio telefonais ir pas draugus linksmai puotavo.

REKLAMA
REKLAMA

Santaupų likučiai - liemenėlėje

Balandžio 10-ąją į Šiaulių ligoninę iš nuosavo namo Pagėgių gatvėje greitosios pagalbos automobilis atvežė keturis ligonius: du senelius bei du jų anūkus. Visi keturi skundėsi kažkokia ūmia liga, kuri pasireiškė silpnumu ir pykinimu. Anūkai jautėsi geriau, tad netrukus iš ligoninės buvo paleisti namo. Už tai jų senelių sveikata pasiekė kritinę stadiją, brandaus amžiaus sutuoktiniai buvo paguldyti į Chirurginės reanimacijos palatą.

REKLAMA

Medikai iš karto įtarė, jog ketveriukė giminaičių kažkuo apsinuodijo, tačiau niekas nežinojo kuo. Iš pradžių buvo manoma, jog žmonės galėjo prisikvėpuoti smalkių, tačiau tyrimai šią versiją paneigė. Tuomet pensininkai prisiminė, jog ėmė staigiai silpti po to, kai atsigėrė anūkų pasiūlytos giros. Net ir patys seneliai iš pradžių manė, jog tai tik sutapimas, nes tos pačios giros ragavo ir anūkai.

Tamsi istorija pradėjo aiškėti jau kitos dienos, balandžio 11-osios pavakarį, kai ligoninėje merdinčių pensininkų sūnus Edmundas R. apžiūrėjo ištuštėjusius tėvų namus. Šiaulietis žinojo, kad jo tėvai rūsyje slepia viso gyvenimo santaupas: 4025 JAV dolerius bei 4600 litų. Neradęs slaptavietėje pinigų vyras iš karto atskubėjo į policiją.

REKLAMA
REKLAMA

Apžiūrėję tuščią slaptavietę policininkai iškėlė baudžiamąją bylą dėl vagystės. Kadangi jokių įsilaužimo žymių rasta nebuvo, kriminalistai ėmė įtarti tame pačiame name gyvenančius apvogtųjų anūkus. Gedimino su Kristina namie nebuvo, operatyvininkams teko aplankyti jų draugus. Užsukę vienu adresu į Aukštelkę (Šiaulių priemiestis) policininkai brolį su seserim rado bepuotaujančius linksmoje kompanijoje. Gediminui su Kristina pramogas teko nutraukti ir policijos komisariate paaiškinti, ką jie veikė išleisti iš ligoninės. Jei brolis su seserim būtų buvę bent kiek gudresni, kriminalistams būtų buvę sunku įrodyti vagystę, tačiau šįkart įkalčių užteko per akis. Pirmas įkaltis rastas Kristinos liemenėlėje - joje mergina slėpė nei daug nei mažai - 3300 JAV dolerių!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abu anūkai prisipažino

Mergina negalėjo paaiškinti, nei iš kur ėmė tokius pinigus, nei už ką pirko naujus drabužius, mobilaus ryšio telefoną. Negudriai elgėsi ir jos brolis, tą pačią dieną turguje nusipirkęs automobilį. Priremti įkalčių abu prisipažino.

Gyvendami pas senelius brolis su seserim kartą iššniukštinėjo, kur jų seneliai slepia pinigus. Tuomet abu susimokė tėvo tėvus nunuodyti, o pinigus pagrobti. Atvesdinta į teismą Kristina prisipažino, jog būtent ji į girą įpylė vaistų "k", nuo kurių jų seneliai turėjo prarasti sąmonę, o gal net numirti! Tam, kad pensininkai neįtartų klastos, užnuodytos giros teko gurkštelėti ir patiems nuodytojams, tačiau jie giros vos paragavo, tad ir apsinuodijo labai lengvai. Grįžę iš ligoninės nedorėliai tą pačią akimirką puolė į rūsį prie senelių santaupų. Pirmą kartą tokius pinigus rankose laikę brolis su seserim elgėsi lyg pakvaišę - tuoj pat nulėkė į turgų, kur daug nesirinkę įsigijo pavažinėtą automobilį "VW Golf". Po to abu pirkosi naujus drabužius, po mobilaus ryšio telefoną. Galop Gediminas su Kristina nudardėjo pas draugus į Aukštelkę atšvęsti laimingos dienos, tik nuotaiką sugadino apsireiškę policininkai.

Porą kartų už vagystes teistam Gediminui yra iškeltos dar dvi baudžiamosios bylos dėl spalvotų metalų vagysčių. Išgirdęs, jog teismas leido 10 parų suimti ne tik jį, bet ir seserį, Gediminas piktinosi, reikalavo Kristiną paleisti, nes visą kaltę prisiėmė vienas pats. Baudžiamoji byla broliui su seserim iš vagystės perkvalifikuota į plėšimą, tačiau išaiškėjus istorijai apie nuodingąją girą susimokėlių dar laukia kaltinimai ir dėl pasikėsinimo nužudyti. Apnuodytųjų senelių sveikta ilgokai buvo kritiškos būklės, dabar kiek gerėja. Ypač sunkiai buvo apsinuodijęs Edvardas R., kuriam dar niekas nepasakė apie anūkų piktadarystę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų