REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Momentinės" žmogžudystės

Daiva NORKIENĖ

Vilniaus Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė aštuoniolikmetį įtariamąjį Nikolajaus Gridelio žmogžudyste Dmitrijų Lobašovą. Šis Panerių gatvės gyventojas prieš kelerius metus pasižymėjo tuo, kad su broliu negyvai užspardė kaimyną. Kai kurių pažįstančiųjų teigimu, šios šeimos jaunimo "varomoji jėga" - alkoholis ir "Moment" klijai.

REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio pradžioje žiniasklaidai buvo pranešta, kad iš Panerių gatvės 43 namo prieigų ("Lelijos" fabrikas) į greitosios pagalbos ligoninę pristatytas vyriškis - be sąmonės, sudaužyta galva. Kadangi nelaimėlis negalėjo paaiškinti nei kas jis, nei iš kur, teko skelbti jo nuotrauką ir aprašymą. Viename leidinyje "ypatingų žymių" sąrašas (neypatingų, matyt, nebuvo) užėme didelę dalį puslapio: tatuiruotės ant kojų, tatuiruotės ant rankų, ant krūtinės ir ant pečių. Su besileidžiančia saule, su išskleistomis kortomis, strėlėmis ir dar bala žino kuo. Vienas užrašas, matyt, buvo nelaimėlio gyvenimo kredo: "Gyvenimas - tai kortos, mokykis žaisti". Netrukus vilniečiai atpažino "kalėjimų auklėtinį" Nikolajų Gridelį (1949 m.). Tačiau vargdienis taip ir nebepažaidė gyvenimo kortomis - po dviejų komos savaičių pasimirė.

REKLAMA

Netrukus sostinės policijos pareigūnai sulaikė įtariamąjį nužudymu Dmitrijų Lobašovą. Panerių gatvėje, greta "Lelijos" gyvenantis vaikinas kartą jau vos nesėdo už tai, kad su vyresniu broliu negyvai užspardė tokį benamį (gyveno sandėliuke) savo kaimyną. Dešimt metų kalėti teko vyresniajam broliui, Dima buvo paleistas iš teismo salės. Dimos tėvas Ivanas Lobašovas su vaikais į Panerių 54- ąjį namą atsikraustė neseniai. Sudegus kažkur kaime turėtam jų būstui, Ivanas savavališkai užėmė negyvenamą pusrūsį minėtame name. Su žmona ir keturiomis atžalomis (kiti vaikai suaugę) glaudėsi viename kambarėlyje. Vaikai "laisvalaikiu" vagiliaudavo, uostė laiptinėje "Momentą" ir vaikščiodavo apduję. Vieną paauglį Dmitrijaus broliuką, kad atprastų svaigintis klijų garais, kuriam laikui buvo išvežę pagyventi kitoje aplinkoje, pas globėjus. Nepadėjo.Tuo tarpu Dmirtijus buvo pats sau režisierius: vogė, gaudavo į kaktą, apsigydydavo žaizdas ir vėl vogė. Bent taip teigia nuo Lobašovų šeimos atžalų kenčiantys kai kurie kaimynai. Ne per seniausiai Dima apvogęs kaimynystėje pokyliavusių vestuvininkų automobilį, už ką paskui gavęs nuo nukentėjusiųjų lupti. Apie Dmitrijaus tėvus pažįstami nieko per daug blogo pasakyti negalėjo: išgerdavo nedažnai, pusrūsyje tvarkėsi kaip sugebėjo, pasiturintis Ivano brolis padovanojęs nemažai dar gerų namų apyvokos daiktų. "Jei vaikai būtų tinkamai auklėjami ir įpratinti dirbti, Lobašovai būtų visai neblogi kaimynai", - sakė vienas vyriškis. Pasak jo, galvas vaikinams apsukęs alkoholis, kompanijos ir... "Momentas". Iš čia esą visos bėdos ir žmogžudystės. wwwww

REKLAMA
REKLAMA

(Kita žinutė)

Atrastas maniako "lobynas"

Daiva NORKIENĖ

Greitkelio maniakas Kazys Jonaitis Vilniaus apygardos pareigūnams prisipažino, kur slėpė santaupas. Prieš kelias dienas pareigūnai Jonaičių šeimos rūsyje esančioje slaptavietėje aptiko litų ir dolerių.

Pareigūnai kol kas neskelbia, kiek pinigų buvo surasta Jonaičių rūsyje. K. Jonaitis, matyt, nutarė palengvinti bylos tyrėjų dalią ir pamažu atskleidžia vieną kitą savo paslaptį. Pasirodo, nuo žmonos (o gal nuo ko kito) pinigus jis slėpė tiesiog talentingai. Jonaičių šeimos rūsį Grigiškių daugiabutyje pareigūnai krėtė ne vieną kartą, tačiau maniako slaptavietės nebuvo aptikę. Pinigai surasti tik tada, kai jis pats prisipažino ir sutiko parodyti. K. Jonaitis iš Lukiškių į Grigiškes buvo atvežtas lydint ginkluotiems policininkams. Maniakas "lobio paieškoms" vadovavo iš autobusiuko (susirinkus smalsių kaimynų būreliui, į namą jis atvestas nebuvo). Netrukus pareigūnai rūsio lentynos lentoje padarytoje slėptuvėje rado pinigų. Bus aiškinamasi, ar šie litai ir doleriai nepriklausė K. Jonaičio aukoms. Apie minėtus pinigus maniako žmona Galina Jonaitienė nieko nežinojo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų