REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už nukirstą plaštaką - treji metai nelaisvės

Palmira MARTINKIENĖ

Niekada anksčiau su teisėsauga reikalų neturėjęs 64 metų pensininkas klaipėdietis Pranas Rimantas Šakurskis, turintis aukštąjį išsilavinimą ir didžiąją savo gyvenimo dalį pradirbęs inžinieriumi "Baltijos" laivų statykloje, gyvenimo saulėlydyje atsidūrė teisiamųjų suole. Už tai, kad sunkiai sužalojo savo buvusį dvejais metais jaunesnį bendradarbį Vaclovą Stančiką, vyras nuteistas kalėti trejus metus.

REKLAMA
REKLAMA

Nelaimė, kaip jau tampa Lietuvoje įprasta, įvyko dėl besaikio girtavimo.

Praėjusių metų spalio 16-ąją buvę draugeliai, susitikę netoli P. Šakurskio namų, esančių viename iš Ryšininkų gatvės daugiabučių, nusprendė atsipagirioti ir degtinėlę ėmė gurkšnoti čia pat, kieme ant suoliuko. Paskui nusprendė "balių" pratęsti P. Šakurskio bute, kur Vaclovas sunkiai apversdamas liežuvį ėmė šaipytis iš savo buvusio viršininko gyvenimo būdo - kad jis esąs labai apsileidęs, neturįs ne tik baldų, bet ir tualeto. Neapsikentęs tokių patyčių R. Šakurskis griebė po ranka pasitaikiusį kirvį ir ėmė juo vanoti sugėrovą - smogė į galvą ir krūtinę. Kai Vaclovas, gindamasis nuo netikėtų smūgių, ranka prisidengė galvą, buto šeimininkas užsimojo taip, kad nukirto dešinę plaštaką.

REKLAMA

Pranas buvo toks girtas, jog pamatęs, ką padarė, buvo įsitikinęs, kad nukirto ne plaštaką, o galvą. Visgi jis sugebėjo paskambinti kaimynams ir pranešti nužudęs žmogų. Laimei, prognozės nepasitvirtino, tačiau įdomiausia tai, kad pensininkas visą laiką, ir ikiteisminio tyrimo metu, ir teisme, tvirtino absoliučiai nieko, kas vyko jo bute, neprisimenąs, todėl ir abejojąs, ar jis, o ne kas kitas įvykdė jam inkriminuojamą nusikaltimą.

REKLAMA
REKLAMA

Teisme, beje, nebuvo galima apklausti ir nukentėjusiojo Vaclovo Stančiko, mat į posėdį jis teikėsi atvykti neblaivus, todėl buvo išvežtas į policiją. Nors tuoj po įvykio Kauno medikai ir prisiuvo nelaimėliui plaštaką, tačiau teisme jis buvo ją apsimuturiavęs neaiškios spalvos skuduru ir skundėsi skausmais.

Visgi Klaipėdos apygardos teismui pakako byloje surinktų duomenų bei per ikiteisminį tyrimą duotų V. Stančiko parodymų, jog jis prisimenąs, kaip girtas draugas mosavęs kirviu, kad nuteistų pensininką. Tiesa, teismui teko perkvalifikuoti nusikaltimą iš pasikėsinimo nužudyti į lengvesnį sunkų sveikatos sutrikdymą, už ką Pranas Rimantas Šakurskis ir buvo nuteistas 3 metams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų