REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitė. Pirmadienis

Prėska sriuba

Kandidatas į prezidentus Valdas Adamkus tapo pirmuoju kandidatu į šalies prezidentus, kuris per rinkimų agitacinę kampaniją susitiko su nuteistaisiais. Kartu su žmona Alma jis lankėsi Alytaus pataisos namuose, kur šiuo metu bausmę atlieka 1 400 jau ne kartą teistų vyrų. V. Adamkus apžiūrėjo pataisos namus, paragavo barščių, pareiškė pastabą, kad juose trūksta rūgšties. Nejaugi kandidatas išvakarėse buvo ko nors padauginęs? Beje, iki šiol kalinių balsų prireikdavo tik kandidatams į seimūnus. Ypač tarp nuteistųjų buvo populiari Nijolė Oželytė ir Aloyzas Sakalas.

REKLAMA
REKLAMA

Toli nuo tėvynės tarnaujantiems belgų lakūnams ir kitiems aviatoriams Šiauliuose koncertavo tiek Belgijoje, tiek Lietuvoje populiari grupė "Cisco Kid". Ponai karininkai į koncertą rinkosi su pulko damomis - trumpasijonėmis šiaulietėmis. Šiauliečiai, iki šiol tik skriaudę belgus, į koncertą nebuvo pakviesti. "Cisco Kid" padainavo ne tik lietuvaičių pamėgtą dainą "Kas nešokinės, tas pyderas" (ją dainuojant kariškiai irgi šokinėjo), bet ir naują topą "Ant kalno mūrai". Kariškiai turėjo progos apžiūrėti dainininkių mažai pridengtas grožybes, o šios iš arti pamatė naikintuvus ir net pasėdėjo piloto kabinoje.

REKLAMA

Klaipėdoje baigėsi Pilies džiazo festivalis. Čia irgi koncertavo užsieniečiai: lenkai, amerikiečiai, čigonai. Šie klaipėdiečiams ypač patiko - turėjo kartoti dar visą pusvalandį, o minia klykė, trypė ir leido į kelnes iš pasitenkinimo.

Kitos šios dienos žinios niūresnės. Pakistano kalnų regione autobusui nukritus į tarpeklį, žuvo 38 žmonės, o Saudo Arabijoje nušautas BBC televizijos operatorius Saimonas Kambersas (36 m.) ir sužeistas 42 metų korespondentas. Žurnalistų automobilis apšaudytas tada, kai jie filmavo žuvusio "Al Qaedos" kovotojo namą.

Lietuva viena pirmųjų tarp Šiaurės ir Rytų Europos valstybių visiškai sunaikino priešpėstines minas. Pabradėje susprogdintos paskutinės 340 minų. Kai tiek, tai ir negaila. O ką daryti toms valstybėms, kur minų - tūkstančiai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų