REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje vyksta "Ajurvedos dienos". Į Vilnių ta proga yra atvykę trys labai garsūs ir savo šalyje Indijoje puikiai žinomi broliai daktarai: dr. Partap ČAUHAN, dr. Riši Pal ČAUHAN ir dr. Satya Narayana (ČAUHAN). Į Lietuvą atvykę "Ajurvedos akademijos" kvietimu jie dėsto paskaitas, rengia susitikimus, padeda žmonėms sveikatos, šeimos, tarpusavio santykių ir verslo  klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

Dr. Partap Čauhan - Indijos Geriausio ajurvedos daktaro titulu apdovanotas medicinos daktaras, lektorius, VšĮ "Ajurvedos akademijos" bendraįkūrėjas. Dr. Satya Narayana (Čauhan) - vedų filosofijos daktaras, sanksrito mokytojas, mokslininkas, 15 knygų autorius, dvasininkas. Dr. Riši Pal Čauhan - autentiškos vedinės švietimo sistemos atkūrėjas, ajurvedos klinikos bei farmacinės įmonės įkūrėjas, sudvasintos pradinės "Jiva" mokyklos direktorius bei ajurvedos instituto "Jiva" prezidentas.

REKLAMA

Pristatydamas Indijos vedinio vaikų ugdymo sistemą, dr. Riši Pal Čauhan pradėjo nuo klausimo "Kodėl vaikas nenori eiti į mokyklą?" Jo teigimu, "tėvai ir mokytojai nebepastebi vaiko unikalios prigimties, jo vienintelio talentų, o baudžia dėl prastų matematikos pažymių ar sunkios rašybos klaidų. Mes gi Indijoje, remdamiesi vedine ugdymo sistema, skaičiuoti mokome su gitaromis, o geometrinius kampus matuojame krepšinio aikštelėse".  Jis  pabrėžė, kad "dvasingumas yra gyvenimo kelias. Negali sakyti, kad ryte būsiu dvasingas, o popiet jau nesakysiu teisybės, nebūsiu gailestingas ar supratingas. Nieko nėra atskira, viskas susiję - pradedant subalansuotais ir kiekvienam mažam vaikui specialiai parinktais pusryčiais ir baigiant jo prigimtį atitinkančiais vakaro išminties skaitymais. To mes mokome vaikus nuo pat trijų metų, žinoma, nepamiršdami, kad kasdien pagal specialias programas mokomi ir patys mokytojai", - šiandien sakė vediškosios švietimo sistemos atkūrėjas dr. Riši Pal Čauhan.

REKLAMA
REKLAMA

"Ajurvedos akademijos" vadovai Lina Lukošienė ir Aurelijus Piešinas teigia, kad vizitui Lietuvoje jie kartu su atvykusiais broliais Čauhan specialiai parinko ypač opias ir aktualias šių laikų problemas. "Sveikata, vaikai ir dvasingumas - tai kertiniai ir amžini akmenys, ant kurių laikosi mūsų kiekvieno ir viso pasaulio laimė. Tik gerai juos išmokę ir suvokę galime išlikti sveiki ir sąmoningi. Mūsų džiaugsmas beribis, kad per šiuos tris išmintingus ir daug patyrusius Mokytojus galime paskleisti tokias stiprias žinias Lietuvos žmonėms", - sako Lina Lukošienė.

Susitikimuose su broliais Čauhan visą savaitę trukusiose "Ajurvedos dienose" taip pat buvo aptarti šeimos ir tarpusavio santykių problemos, sveikatos ir ligų gydymo patarimai, jogos ir fizinių pratimų bei vegetariškos mitybos nauda žmogaus sveikatai. Paskaitas išklausė Lietuvos vegetarų asociacijos nariai, jogos mokytojai, "Ajurvedos akademijos" studentai, sveikuoliai, taip pat ir tradicinės medicinos gydytojai, akademinės visuomenės nariai ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų