REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau trečią kartą visą birželio mėnesį viešosios įstaigos „Musicus ictus“ iniciatyva Sūduvos žemėje vyks klasikinės kamerinės muzikos šventė – „Paežerių dvaro festivalis". 2009-ųjų vasarą sėkmingai pradėjęs gyvuoti ir didelių ambicijų turintis festivalis, tęsia tradicijas ir lieka ištikimas profesionaliai klasikinei kamerinei muzikai.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalio pavadinimas ir idėja kilo iš nepaprasto grožio ir unikalaus Lietuvos kultūros paveldo objekto – Paežerių dvaro rūmų, kuris pradėtas statyti 1795 m., valdant Simonui Zabielai, pagal to meto architekto Martyno Knakfuso projektą. Vietiniai žmonės pasakoja, kad Paežerių dvaro sodyba saugo ne vieną įdomią ir paslaptingą, kvapą gniaužiančią istoriją. 1995 m. Paežerių dvaro rūmai perduoti Lietuvos Dailės muziejui, o 1997 m. čia įkurtas Lietuvos dailės muziejaus filialas – Suvalkijos dailės galerija. Džiugu, kad šis paveldo objektas sulaukė Europos sąjungos paramos ir šiais metais pradėtas restauruoti, tačiau dar džiugesnė žinia, kad dėl restauracijos darbų festivalis nenutrūks, o tik įgaus didesnį pagreitį.

REKLAMA

Trečiajame festivalyje skambės penki ypatingai įvairūs tiek stilistiniu, tiek žanriniu požiūriu, originalūs ir konceptualūs klasikinės muzikos koncertai. Festivalyje dalyvaus jau pernai specialiai susibūręs ir šiais metais išlaikantis tradiciją “Paežerių dvaro festivalio oktetas", Čiurlionio kvartetas, netikėta staigmena – Klaipėdos kamerinis orkestras su solistais – dainininke ir fleitininke Neda Malūnavičiūte, smuikininku Vytautu Mikeliūnu, violončelininku Mindaugu Bačkumi bei perkusininku Arvydu Jofe, jaunas ir entuziastingas vokalinis ansamblis “Acusto", patyrusi ir pripažinimą pelniusi dainininkė Asta Krikščiūnaitė bei ansamblis “Duo Strimaitis" – smuikininkas Aidas Strimaitis ir pianistė Eglė Strimaitienė, vieną festivalio koncertą pristatys išradingasis muzikologas Viktoras Gerulaitis. Festivalio puošmena – tai poezijos ir muzikos vakaras “Nusileisk, dangau ant žemės", kuriame V.Šimkaus eiles skaitys aktorius, Lietuvos nacionalinės premijos laureatas Rolandas Kazlas, jam talkins akordeonininkas Genadijus Savkovas bei perkusininkas Saulius Auglys.

REKLAMA
REKLAMA

„Šių metų festivalyje skambės muzika nuo renesanso iki džiazo improvizacijų, nuo dueto iki kamerinio orkestro sąskambių, nuo vokalo iki perkusijos virtuoziškumo, nuo muzikologo pasakojimų iki aktoriaus poetinių improvizacijų – štai toks festivalio turinys laukia festivalio klausytojų, kurie birželio ir liepos mėnesio šeštadienius sumanys praleisti Sūduvos krašte.  Koncertai prasidės jau biželio 12 d. ir vyks iki liepos 3 d. Paežerių dvaro rūmų parke, Vilkaviškio kultūros centre, Vilkaviškio švč.M.Marijos apsilankymo katedroje ir Marijampolės kultūros centre. Viso festivalio metu Paežerių dvaro rūmuose veiks Sigito Faraponio grafikos darbų ir Teresės Bajoriūnienės-Lekienės tapybos darbų parodos. Tad kviečiam visus klasikinės muzikos ir meno mylėtojus pasikviesti draugus ir kartu praleisti puikius savaitgalius kartu su puikia muzika“ – sako festivalio organizatoriai.

Festivalio partneris – Suvalkijos (Sūduvos) regioninis kultūros centras, bilietus į festivalio koncertus platina Tiketa, daugiau apie festivalio koncertus galite rasti internetinėje festivalio svetainėje www.paezeriufestivalis.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų