REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis žodžiais nesišvaisto

Vilniaus apygardos teismo teisėjas Stasys Lemežys dar trims mėnesiams pratęsė prieš metus sulaikyto kauniečio Ariko Pastuškovo (51 m., pravardė Storas) suėmimą. Už grotų ir jo buvęs geriausias draugas Jonas Bielskis (56 m., pravarde Senelis). Dar šiemet šių Kauno gaujų autoritetų byla turėtų nukeliauti į teismą. Kai jie bus nuteisti, bus galima teigti, kad pareigūnai laimėjo karą prieš Kauno mafiją. Jau dabar visiems aišku, kad policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius ištesėjo duotą pažadą atskleisti 1991-1993 metais Kauno "daktarų" nusikalstamos grupuotės įvykdytus nužudymus ir kitus nusikaltimus. Matyt, dėl to daugeliui V. Grigaravičius lyg kaulas gerklėje, todėl jį visai būdais bandoma pakeisti.

REKLAMA
REKLAMA

Nudegė dėl majonezo

Pernai vasarą tiek Jonas Bielskis, tiek Arikas Pastuškovas buvo suimti labai tyliai ir niekam nežinant. Iš Vilniaus atvykę Kriminalinės policijos biuro pareigūnai abu veikėjus išsivežė į sostinę. Jų bylą iki šiol tiria Speciali Policijos departamento ir Generalinės prokuratūros pareigūnų grupė. Prityrę pareigūnai buvo gerai išnagrinėję tokių pat patyrusių nusikalstamo pasaulio veikėjų darbelius, surinkę nemažai įkalčių, tad teisėjai be jokio vargo jau visus metus sankcionuoja įtariamųjų laikymą už grotų. Operatyvininkai turėjo nusifilmavę kaip A. Pastuškovas kartu su J. Bielskiu reketuoja vieną Kauno verslininką: atvykę į biurą iš pradžių kalbasi lyg ir taikiai. Vėliau jie ima svaidyti į sieną majonezo indelius, dar vėliau kliūva ir pačiam verslininkui, reikalaujama kuo greičiau perrašyti įmonės akcijas. Verslininkas Vladas Jocius dar tą patį mėnesį apie tai, kaip jį teorizavo J. Bielskis, papasakojo ir ikiteisminio tyrimo teisėjui. Buvo reikalaujama ne tūkstančių, bet šimtų tūkstančių. Iš pradžių vyrai teigė, kad jie iš verslininko bandė atsiimti skolą, tačiau kaltinamojoje išvadoje tikriausia bus parašyta, kad banditai reketuodami reikalavo beveik milijono litų.

REKLAMA

Įbridai - neišbrisi

Majonezo gamintojo reketas nėra toks nusikaltimas už kurį teisiama iki gyvo galvos, tad tiek A. Pastuškovui, tiek J. Bielskiui tas milijonas jau ne taip ir svarbu. Jų sąžinę turėtų slėgti ne viena žmogžudystė. Kaip nekeista, dažniausiai būdavo žudomi savi. Nepasidalijant įtakos sferų, nepasidalijant turtų. 1992-ųjų vasarą buvo nužudytas Darius Steponavičius (Dariukas). Už tai, kad atsiskyrė nuo A. Pastuškovo gaujos. Už tą patį buvo nužudyti ir Vidmantas Urnikis bei jo svainis Valdemaras Raudonis (Valdelis). Bendrininkų keršto auka tapo ir jų nužudyme dalyvavęs Kęstutis Nastys (Ryžas). Šis nukentėjo, nes palaikė ryšius su klaipėdiečiais broliais Rimantu ir Gintautu Žukauskais. Apie šiuos brolius ir jų nužudymą jau 2001-aisiais "Akistata" rašė ne sykį. O Ryžas buvo nušautas 1993 metų rudenį ir užkastas Paliepgirių miške šalia Melnragės.

REKLAMA
REKLAMA

Sausas iš ne vienos balos

Tiek J. Bielskiui, tiek A. Pastuškovui tikriausia bus pateiktas kaltinimas ir dėl užsakymo nužudyti Ramūną Kuzminą (Ramaškė). R. Kuzminas keliais šūviais iš automatinio pistoleto "Agram" buvo nušautas 2000 metų birželį, pačiam dienos viduryje, pačiame Kauno centre ir net mažametės dukrelės akivaizdoje. Tuo metu, kai J. Bielskio pasamdyti budeliai šaudė iš "Agramo", pats J. Bielskis su Ariku gurkšnojo kavutę netoliese esančioje kavinėje. Po to abu aplankė nužudytojo našlę ir pareiškė užuojautą. R. Kuzminas nušautas irgi dėl to, kad nepakluso seniesiems Kauno nusikaltėlių lyderiams, nesidalijo su jais pelnu. Dar daugiau - Ramaškė Kauno verslininkams siūlė vienytis prieš reketininkus. Kaune sklido kalbos, kad Ramaškės gauja saugojo verslininko Gintaro Skobo verslo objektus. Beje, gerai žinomo verslininko, buvusio net Lietuvos jaunųjų verslininkų sąjungos prezidentu Gintaro Skobo pavardė minima ne viename nusikaltime. Ir mūsų aprašomoje byloje G. Skobas buvo sulaikytas kaip įtariamasis, o vėliau už 100 000 litų užstatą paleistas į laisvę. Tačiau kaip ir iki šiol G. Skobas išplauks sausas - liepos 11-ąją jo atžvilgiu Generalinė prokuratūra nutraukė bylą dėl senaties. Paskutiniu metu G. Skobas gyvena per daug nesiafišuodamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lyg varlė prieš dalgį

Kauno "daktarų" veteranui A. Pastuškovui dar bus pateiktas kaltinimas ir dėl palangiškio Rimo Lukošiaus nužudymo. Įtariama, kad palangiškį jis nušovė 1995-ųjų gegužės 1-ąją. Už tai, kad 1992-aisiais R. Lukošius kartu su pusbroliu Gintaru Bendžiūnu bandė nužudyti patį A. Pastuškovą. Tada pusbroliai įsiveržė į vieną Kauno Kalniečių mikrorajone esantį butą ir apšaudė A. Pastuškovą. Užsikirtus šautuvui buvo mesta granata, bet Arikas liko gyvas. R. Lukošius už šį nusikaltimą buvo nuteistas, bet tikroji bausmė laukė, kai išėjo iš kolonijos. Arikas neatleido savo skriaudėjui. O istorijos pradžia labai banali - R. Lukošius kėsinosi į Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetą už tai, kad šis įžeidė jo merginą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų