REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nelaimių - kaip iš gausybės rago

Virginija GRIGALIŪNIENĖ

Pastarosiomis dienomis šalyje užregistruota ypač daug nelaimingų atsitikimų. Net kelios tokios nelaimės nusinešė ne po vieną gyvybę.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau rašėme, skaudi tragedija ištiko Panevėžio rajone, Jotainiuose, gyvenančią Zinos ir Alvydo Aleliūnų šeimą. Bežaisdami prie tvenkinio, nuskendo du Aleliūnų sūnūs - aštuonmetis Jonukas ir devynmetis Petras. Iš pradžių buvo manoma, jog broliukai įkrito į vandenį, besisūpuodami ant pakrantėje augančių karklų. Vėliau paaiškėjo, kad vaikai iš tiesų buvo įlipę į medžius, tačiau vandenyje atsidūrė tik jaunesnysis, Jonukas. Metais vyresnis brolis puolė Joną gelbėti, deja, irgi bemat paniro po vandeniu. Visa bėda, jog broliukai dar nemokėjo plaukti...

REKLAMA

Beje, tai ne pirmoji Aleliūnų šeimą ištikusi skaudi nelaimė. Prieš kelerius metus mažametis Jonukas buvo įkritęs į ką tik nuo ugnies nukeltą katilą, sklidiną jovalo, išvirto kiaulėms. Vaikas smarkiai apsiplikė, ilgai buvo gydomas sostinės ligoninėje, teko atlikti ne vieną odos persodinimo operaciją. Pastaruoju metu berniukas jautėsi jau visai neblogai, kartu su broliuku lankė Jotainių pagrindinės mokyklos antrąją klasę.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak vaikus pažinojusiųjų, abu broliai labai bendravo, puikiai sutarė, kur eidavo ir ką veikdavo - vis kartu... Sunkiai besiverčiančioje šeimoje augę vaikai buvo ramaus būdo, geraširdžiai, draugiški su bendraklasiais. Atsisveikinimo minutėmis buvę jų klasės draugai meldė Dievą sugrąžinti broliukus į gyvenimą...

Du žmonės nuskendo ir Zarasų rajone, Vaisinio ežere. Turmanto seniūnijos teritorijoje tyvuliuojantį nedidelį, tačiau gana gilų ir klampaus dugno telkinį mėgo ne tik vietos gyventojai, bet ir ežero pakrantėje sodybas įsigiję miestiečiai. Trijų - vilniečių kompanija savaitgalį atvyko į Zvaniškių kaimą, į vieno iš šių miestiečių privačią sodybą, pasidžiaugti paskutiniosiomis gražiomis rudens dienomis. Sekmadienį, apie pietus, poilsiautojai išsiruošė pažvejoti. Į nedidukę valtį buvo sukrauti žvejybos įrankiai, sunkus elektrinis variklis bei akumuliatorius, o vidun dar sulipo trys žvejai - du vyrai ir viena moteris. Perkrauta valtis vos ne vos pajudėjo nuo kranto. Maždaug už puskilometrio nuo kranto valtis staiga susvyravo ir ėmė pamažu grimzti į dugną. Išsigandę žvejai nesusizgribo laiku išmesti į vandenį sunkios įrangos, ir netrukus visi atsidūrė vandenyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš žvejų šiaip ne taip pasiekė seklesnę ežero vietą arčiau kranto ir mobiliuoju telefonu iškvietė pagalbą. Atvykę pareigūnai vyrą rado jau išsikapanojusį į krantą šoko būsenos. Kitų dviejų žvejų, deja, jau nesimatė virš vandens.

Kaip "Akistatai" minėjo Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojas Edvardas Kriugiškis, pranešimas apie Zarasų rajono ežere nuskendusius du žmones buvo gautas vidurdienį, kelios minutės po pirmos valandos. Skubiai į nelaimės vietą nuvykę narų licencijas turintys ugniagesiai gelbėtojai Arūnas Gimžauskas ir Rolandas Nagurka nedelsdami ėmėsi paieškos darbų. Prie pat ežeriuko gyvenantis kaimietis beveik tiksliai parodė, kurioje vietoje reikia ieškoti skenduolių. Pirmoji buvo ištraukta vilnietė Marija Trijonytė, o maždaug už dvidešimties metrų pastebėtas į dumblą beveik visas sulindęs ir jos bendrakeleivis Rolandas Dasevičius.

REKLAMA

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojas stebėjosi, kaip į tokią "popierinę" valtį galėjo lipti net trys žmonės ir dar įsimesti vidun tokius sunkius daiktus... Anot pareigūno, keista, kaip suaugę žmonės neįvertino valties galimybių. "Aš, žinokit, ir vienas į tokią valtelę bijočiau lipti," - prasitarė E. Kriugiškis.

Dėl dviejų vilniečių žūties Zarasų rajono PK pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kaip minėjo šį tyrimą kontroliuojanti apylinkės prokuratūros prokurorė A. Latožienė, bus nuodugniai ištirtos visos nelaimingo atsitikimo aplinkybės, nustatytos dviejų žmonių gyvybes nusinešusios tragedijos priežastys. Pareigūnė sakė neturinti jokių duomenų, kad minėtą nelaimę galėjo išprovokuoti kokie nors tyčiniai valtyje buvusių asmenų veiksmai ar nesutarimai. Be abejo, bus aiškinamasi ir tai, ar išplaukusieji pažvejoti buvo blaivūs.

REKLAMA

Prieš keletą dienų palaidotos ir dvi Skuodo rajono Puodgalių kaimo gyventojos. Zita Vičiuvienė ir vyro sesuo Liuda Vičiutė, pirminiais duomenimis, užduso per gaisrą.

Apie Vičių name kilusį gaisrą ugniagesiai gelbėtojai buvo informuoti apie pusę dviejų nakties. Nuvykę į vietą, gelbėtojai pamatė liepsnojantį mūrinio namo antrąjį aukštą. Aplink sukiojosi namo šeimininkas A. Vičius ir suaugęs sūnus. Jie užsiminė, jog kambaryje likusios Zita Vičiuvienė ir brolienė, A. Vičiaus sesuo Liuda. Vyrai tvirtino patys vos spėję išnešti kudašių - apie kokią nors pagalbą gretimame kambaryje miegojusioms moteriškėms esą nebuvę kada galvoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sutramdę liepsną ir patekę į smarkiai apdegusias patalpas, ugniagesiai surado abi nukentėjėles: Zita Vičiuvienė buvo spėjusi atšliaužti iki lauko durų, bet taip ir pasilikusi prie jų, o Liudos palaikai buvo aptikti prie pat spintos. Manoma, kad moteriškė sumaišė, kurioje pusėje - išėjimas, ir, užuot išbėgusi į lauką, užstrigo drabužių spintoje. Aplinkiniai sakė esantys įsitikinę, kad šio gaisro kaltininkės - pačios pražuvėlės, itin mėgdavusios rūkyti lovose.

Beje, Vičių šeimą šį rudenį nelaimės persekioja viena po kitos. Vos prieš mėnesį buvo mirtinai užtvatintas jaunėlis Z. Vičiuvienės sūnus iš pirmosios santuokos Žydrūnas Lipskis. Kaip jau nustatyta, jį nužudė netoliese gyvenantis bendravardis Jucys. Lipskiukas, anot kaimo gyventojų, nukentėjo už nieką. Pasirodo, jis sužinojo, kad Ž. Jucys turėjo lytinių santykių su tokia Danute, kuri tuo laiku draugavo su Ž. Lipskio broliu, todėl Jucį sugėdino. Įsižeidęs dėl pareikštų pastabų, Ž. Jucys pasikvietė į pagalbą kelis draugus ir Ž. Lipskį kaip reikiant sutalžė. Smarkiai sumuštas nukentėjėlis dar buvo paliktas gyvas, tačiau chuliganai netrukus apsigalvojo ir sugrįžę pribaigė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų