REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krymo pusiasalis virsta Tailandu

Vida VENCLOVIENĖ

Vyresnės kartos žmonės su nostalgija prisimena poilsi Kryme. O kaip šios poilsiavietės atrodo šiandien?

REKLAMA
REKLAMA

Šiandieninę Jaltą galima drąsiai vadinti antruoju Tailandu. Sekso turistai į ją plūsta organizuotomis grupėmis.

REKLAMA

Turkai dėl "natašų" perplaukia jūrą

Kol Krymo autonominės srities oficialioji valdžia svarsto sekso paslaugų moralumą, buvusi sąjunginė sanatorija naująją kurortinę strategiją realizuoja be jokių skrupulų. Iš Stambulo keltų į Jaltos pakrantę išsilaipina minios nekantraujančių turkų. Svečiai atplaukia pas "natašas" ir niekas kitas Jaltoje jų daugiau nedomina.

Krymas - kaip sveikatingumo, šeimyninio poilsio ir vaikų gydyklų vietovė - seniai paskendo prisiminimų rūke. Profsąjungoms priklausiusios sanatorijos, turėjusios stiprias medicinines bazes, beveik sugriuvusios ir suniokotos arba perprofiliuotos į VIP numerius.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar Krymo sanatorijos (visos bendrai) gydymuisi ir reabilitacijai tegali priimti ne daugiau kaip 150 tūkstančių žmonių. Tai - tik lašelis jūroje, turint galvoje tai, kad praėjusį sezoną Kryme ilsėjosi beveik 5 milijonai žmonių, o šiais metais besiilsinčiųjų skaičius bus dar žymiai didesnis. Ir jei šiems žmonėms reikia masažo, tai, savaime aišku, tikrai ne gydomojo.

Jau liepos viduryje elitiniuose Krymo viešbučiuose laisvų numerių nebuvo. Nesustabdomu srautu į Krymą plūsta turčiai iš Kijevo ir Donbaso, Maskvos ir Sankt Peterburgo, Jekaterinburgo ir kitų didžiųjų miestų. Visi numeriai prabangiuose kotedžuose bei viešbučiuose užsakyti iki pat spalio mėnesio. Poilsiautojų, priklausančių vadinamajai viduriniajai klasei, labai mažai. Šiandien Krymas atviras tik turtuoliams arba visiškiems skurdžiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labai jau kuklus kambarėlis Jaltos sanatorijoje "Rusija" parai kainuoja 100 JAV dolerių. Para paprastučiame numeryje "Oreandos" viešbutyje kainuoja nuo 200 iki 1500 JAV dolerių. Sutikite - kainos gerokai didesnės nei bet kuriame Europos kurorte.

Kurortinio ūkio išsivystymo viršūnė - pensionatas "Jūra" Aluštoje - priklauso Rusijos bankininkui, tiksliau - deputatui Lebedevui. Pusiau pensionatas, t.y. tik su pusryčiais ir vakariene. Para jame kainuoja lygiai tiek pat, kiek kainuoja numeris penkių žvaigždučių viešbutyje Turkijoje su brangiais alkoholiniais gėrimais, maitinimu ištisą parą ir lėktuvo bilietais į abi puses.

REKLAMA

Viešnamis: urmu ir pavieniui

Į Krymą vykstama ne ilsėtis ar sustiprinti sveikatą. Į Krymą vyksta trokštantieji meilės: galima mylėti bohemiškąjį Koktebelį, kur ribą tarp įprasto bendrojo ir nudistų paplūdimio žymi tik išdžiūvęs upeliukas, galima jausti palaimą karališkuose Naujojo Pasaulio užutėkiuose. Nesvarbu, kad ir viena, ir kita skendi šiukšlėse, o vietiniai gyventojai įsitikinę, jog tu privalai atiduoti pinigus jau vien todėl, kad čia atvykai.

Krymo milicija tvirtina, jog sezono metu saulėtajame pusiasalyje "darbuojasi" ne mažiau kaip 500 tūkstančių prostitučių. Vadinasi, viena meilės paslaugų teikėja - dešimčiai poilsiautojų. Jaltos pigių prostitučių "birža" - vietos mėsos kombinatas. "Taškas" taip ir vadinasi: "Mėsa". Jaltos aplinkkelyje yra dar ne mažiau kaip penketas tokių "urminių viešnamių". O pačioje kurorto centrinėje Kirovo gatvėje bedarbės "plaštakės" meilės paslaugas teikia vos už 5 JAV dolerius, taip "mušdamos" kainas "Inturisto" viešbučio prostitutėms. Taksistai turkų turistų nė neklausia, kur juos vežti.

REKLAMA

Prostitucija Kryme - visos Ukrainos geografija. Trasoje Simferopolis - Jalta - Sevastopolis merginos parsiduoda už bet kokią pasiūlytą sumą. Į Krymo pakrantes vyksta bendruose vagonuose, kad užsidirbtų pragyvenimui. Tai paprasčiau ir prieinamiau, nei uždarbiauti Turkijoje arba Maskvos gatvėse. Išvykti į užsienį daugelis merginų negali dėl lėšų stygiaus.

Pietinė pakrantė tiesiog akyse virsta ištisa "sekso-zona". O srities teismuose bylų dėl vertimosi prostitucija - nėra. Sodina tik tuos, kurie išveža moteris ir merginas į užsienį. Ir nė vieno skandalingo proceso šio biznio organizatoriams pačioje Krymo teritorijoje. Akivaizdu, jog valdžios vyrai nepageidauja, jog vietinė sekso paslaugų rinka turėtų problemų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaltoje pigios prostitutės aptarnauja tuos poilsiautojus, kurie tik vaikštinėja pakrantėmis ir skaičiuoja paskutinius pinigėlius. Užtat save gerbiančiuose Krymo pensionuose meilės trokštantiems dabar siūlomas visas "meniu": merginos amžius, išsilavinimas, profesija, sveikatos būklė (pateikiant paskutinės med. apžiūros rezultatus). Klientai mielai moka pinigus už dvi "didelės ir skaidrios" meilės savaites. Ypatingai paklausios Krymo aukštųjų mokyklų studentės, medikės ir jaunos mokytojos. Būtent jas renkasi skubaus, nervingo ir įtemto gyvenimo ritmo nualinti didmiesčių "top menedžeriai" sau, o turtingos pagyvenusios turistės - savo sūneliams ar anūkams. Rūpestingos matronos žino: kai suaugęs sūnelis "plaštakių" ieško baruose, tai romantiška, bet nesaugu.

REKLAMA

Seksas grįžta į kalnus

Kažkodėl manoma, jog vienišos rusaitės paguodos ieško Antalijoje ar Egipte. Tačiau dar XIX amžiaus pabaigoje, kai imperatoriškajame Kryme tapo madingas kalnų turizmas, geriausia jo sudedamąja dalimi tapo kurortinio flirto tarp palydovų ir turisčių tradicija. Kelias dienas trunkantis pasijodinėjimas žirgais, lydint jauniems Krymo totorių raiteliams, jaunoms Sankt Peterburgo ar Maskvos damoms tapdavo tikra palaima. Garbingos merginos galėdavo patikusį gražuolį "pasisamdyti" tokiam laikui, kiek tik norėdavo, ir išvykti su juo į kalnus. Visuomenė tokias išvykas smerkė, laikraščiai spausdino feljetonus ir karikatūras, tačiau tai negalėjo sustabdyti šiauriečių, išsiilgusių pietietiškos aistros. Ypač jei šalia nebūdavo nuobodžių sutuoktinių ar sužadėtinių. Deja, dauguma Krymo kalnų palydovų gyveno neilgai. Jų profesine liga tapo sifilis.

Sovietų valdžiai nugalėjus "buržuazinę visuomenę", besiilsinčios proletarės kurortuose ieškojo poilsio ir sveikatos, ne meilės nuotykių egzotikos. Tačiau šiandien ir vėl vis populiarėja turistiniai žygiai pėsčiomis po Krymą. Kol kas juose dalyvauja daugiausia rusų turistai. Studentes ir jaunus verslininkus iš Maskvos, Nižnij Novgorodo, Sankt Peterburgo, Jeroslavlio į kalnus naktimis vėl lydi geriausi Simferopolio "mačo". Istorijos ratas sukasi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų