REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį penktadienį Pietų Afrikos Respublikoje prasidėsiančiame Pasaulio futbolo čempionate išvysime ne tik būrį pripažintų šios sporto šakos žvaigždžių, bet ir daugybę šio statuso dar nepelniusių, tačiau talentu šių dienų herojams nenusileidžiančių jaunųjų žaidėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Portalas goal.com sudarė sąrašą ateities futbolo žvaigždžių, žaisiančių šiose pirmenybėse. Pristatome jį:

REKLAMA

10. Sotiris Ninis (Graikija). Albanijoje gimusiam žaidėjui šiuo metu yra tik 20 metų, šis Pasaulio čempionatas – jo debiutas Graikijos rinktinėje. Jis apibūdinamas kaip bebaimis ir iniciatyvus, yra žemo ūgio ir labai judrus, galintis mušti ir pataikyti iš bet kurios vietos.

Atėnų „Panathinaikos“ klubui nuo 2007-ųjų atstovaujantis saugas vadinamas Graikijos futbolo vunderkindu ir įvardijamas kaip rinktinės veterano Giorgos Karagounis įpėdiniu. Kalbama, kad juo jau rimtai domisi tokie klubai kaip „Manchester United“ ir AC „Milan“, kuriame nors iš jų S. Ninis gali atsidurti dar šiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

9. Valteris Birsa (Slovėnija). 23-ejų metų slovėnas yra nacionalinės rinktinės trenerio Matjašo Keko numylėtinis. Jis jau spėjo pelnyti du įvarčius atrankos į šių metų Pasaulio čempionatą turnyre, tačiau didžiausiu jo indėliu komandai galima laikyti lemiamas atrankos varžybas su rusais.

Jų metu V. Birsa atidavė puikų perdavimą komandos draugui Zlatko Dedičiui, kuris pelnė įvartį, slovėnai laimėjo ir pateko į Planetos pirmenybes, užkirtę kelią į jas rusams. V. Birsa atstovauja Prancūzijos „Auxerre“ klubui, yra pelnęs ne vieną individualų apdovanojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. Jongas Tae-Se (Šiaurės Korėja). Japonijoje gimęs ir futbolo mokslus krimtęs 26-erių metų korėjietis – didžiausia komunistinės šalies viltis. J. Tae-Se puikiai mato aikštę ir išnaudoja progas pelnyti įvarčius. Sakoma, kad tik jis grupės rungtynėse gali priversti iš vartų tinklo kamuoliu traukti Brazilijos, Portugalijos ir Dramblio Kaulo Kranto rinktinių vartininkus. Šiaurės Korėjoje jį vadina vietiniu Wayne'u Rooney.

7. Takayuki Morimoto (Japonija). 22-ejų metų puolėjas šiuo metu rungtyniauja Italijos „Calcio Catania“ klube. Japonijoje jis žinomas ir kaip jauniausias futbolininkas, žaidęs aukščiausioje šios šalies lygoje („J-League“) – būdamas vos 16 metų jis jau atstovavo „Tokyo Verdy 1969“ komandai. Puse lūpų kalbama, kad jaunasis T. Morimoto jau rimtai sudomino „Manchester United“ skautus.

REKLAMA

6. Miroslavas Stochas (Slovakija). 20-metis Londono „Chelsea“ akademijos auklėtinis turi sutartį su šiuo klubu, tačiau praėjusį sezoną buvo paskolintas olandų „Twentei“, su kuria šiemet tapo Olandijos čempionu.

Atakuojantis saugas nemažai prisidėjo prie puikaus komandos pasirodymo – per sezoną pelnė 10 įvarčių. Šiuo metu turi oficialų Stambulo „Galatasaray“ pasiūlymą: 2,5 mln. svarų sterlingų per sezoną. Tačiau jeigu jis sužibės Pietų Afrikoje, M. Stocho kaina gali išaugti.

5. Ki Sung-Yongas (Pietų Korėja). P. Korėjos Stevenas Gerrardas. Šiuo metu Glazgo „Celtic“ klubo garbę ginantis 21-ų metų saugas futbolo visuomenės dėmesį į save atkreipė 2007 metais žaisdamas jaunių U-20 pasaulio futbolo čempionate. Jis įvardijamas kaip geriausias centro saugas Pietų Korėjos futbolo istorijoje.

REKLAMA

4. Christianas Eriksenas (Danija). Naujasis Michaelis Laudrupas! Tik 18 metų žaidėjas debiutuoja vyrų rinktinėje, o anksčiau, bendraamžių turnyruose jam lygių nebūdavo. Žaidžia Amsterdamo „Ajax“ klube, nors jau yra sulaukęs rimtų pasiūlymų iš Europos futbolo grandų.

3. Nevenas Subotičius (Serbija). Šiam 21-ų metų centro gynėjui taip pat netrūksta garsiausių Europos klubų atstovų dėmesio. 193 cm ūgio N. Subotičius yra vienas iš kietos serbų gynybos ramsčių. Rungtyniauja Vokietijoje – Dortmundo „Borussia“ komandoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Stephane'as Mbia (Kamerūnas). 24-erių metų afrikietis, šiemet su Marselio „Olympique“ klubu tapęs Prancūzijos čempionu.

Sakoma, jog dėl centro gynėjo parašo ant kontrakto eilėje rikiuojasi AC „Milan“, Londono „Arsenal“ bei Miuncheno „Bayern“. Labiausiai vertinamos šios žaidėjo savybės yra greitis ir taktinė disciplina. Už tai Marselio klubas jam sumokės 12 mln. eurų per keleris metus.

1. Marekas Hamšikas (Slovakija). 22-ejų metų centro saugas – tikra Italijos „Serie A“ lygoje rungtyniaujančio „Napoli“ klubo žvaigždė. Puikiai žaidžia tiek gynyboje, tiek puolime: per tris sezono „Napoli“ klube pasižymėjo 30 kartų.

Jis jau spėjo atmesti dėmesio vertą „Manchester City“ pasiūlymą. Nacionalinės rinktinės kapitonas vadinamas gimusiu būti lyderiu. M. Hamšiko idealas – čekas Pavelas Nedvedas.

Valdas Pryšmantas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų