REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš "pragaro" - į kalėjimą

Vida KRUČKIENĖ

Alytaus rajono apylinkės teismas 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmę paskyrė 29 metų Ramunei Tamulionytei, itin įžūliai apvogusiai moterį, su kuria ir savo bendrais girtavo miesto centre, statybvietėje. R.Tamulionytė už grotų pateko jau ketvirtąjį kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų rugsėjo 6 dieną nuobodžiaujanti Ramunė klaidžiojo Alytaus centre. Ugniagesių gatvėje, prie kompiuteriais prekiaujančios parduotuvės, jos dėmesį patraukė trijulė - du vyrai ir moteris, kurie gėrė vyną. Nušvito R. Tamulionytės akys, suspurdėjo negera mintis, kad čia, ko gero, tai, ko jai šiandien reikia. Prisėlino kaip katė prie nepažįstamųjų ir meiliu balsu paprašė pridegti cigaretę. Apgirtusi kompanija Ramunės nepasiuntė velniop - ne tik cigaretę pridegė, bet ir vynu pavaišino. O jai to tik ir tereikėjo. Pasmailino liežuvį ir per kelias minutes "susidraugavo" su nepažįstama, kaip vėliau paaiškės, 42 metų Žiburio gatvės gyventoja.

REKLAMA

"Draugės" patraukė į čia pat esančią gėrimų parduotuvę. Ant kamščio užmynusią nepažįstamąją traukė tolimesni žygiai, o čia dar ir bendramintė staiga atsirado. Todėl ji dosniai atvėrė savo piniginę - pripirko degtinės, cigarečių. R.Tamulionytei prisipažino pilstuko niekada negerianti. Ši, be abejonės, apsidžiaugė, kad papuotaus karališkai.

Naująją pažįstamą Ramunė nusivedė į "plotą" po atviru dangumi, tai yra į statybvietės rūsį, esantį prie pačios Alytaus širdies - miesto rotušės. Šią vietą pastaruoju metu labiausiai pamėgo benamiai. Čia jie ir pasimatymus vieni kitiems skiria, ir "baliavoja", ir nakvoja, ir dar kai ką daro... Šį rūsį jie "pragaru" vadina. Taigi orgijų irštvoje atsidūrė lyg ir padori alytiškė, turinti "-ienės" pavardę.

REKLAMA
REKLAMA

Moteriškes rūsyje pasitiko ištroškusi benamių kompanija: Ramunės sugyventinis Vytautas Čiupaila, Vytautas Masionis ir Donatas Kamarūnas (beje, jo apdegęs lavonas neseniai aptiktas šilumos trasoje).

Puota tęsėsi ilgai. Ištuštinus vienus butelius, tuoj pat iš naktinės parduotuvės buvo parnešami kiti. Vaišes, aišku, dosniai finansavo Žiburio gatvės gyventoja, vis pabrėždama, kad pilstuko ji negerianti. Benamiams ji atsparumu neprilygo - "lūžo" ir užmigo. O šie toliau girtavo, vis dirsčiodami į "pragare" miegančios vaišingos ponios auksinius papuošalus - tris žiedus ir masyvią grandinėlę bei laikrodį. Kai nebeliko ko gerti, R.Tamulionytė numovė žiedus, nusegė grandinėlę, ir visi sugėrovai, nakčiai palikę duobėje savo geradarę, išsiskirstė. Vogti daiktai už 45 litus buvo parduoti taksi vairuotojui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitos dienos rytą R.Tamulionytė ir V.Čiupaila vėl atklydo į miesto centrą. Parduotuvėje Ramunė pusryčiams nusipirko kopūstą ir nuėjo į pamėgtą "pragarą". Ten policija ją ir sulaikė.

O benamius vaišinusi alytiškė, pabudusi nepažįstamoje vietoje ir šiek tiek išblaivėjusi, pašiurpo iš baimės ir siaubo. Galva sprogsta iš skausmo, rankinės ir piniginės nėra, rankų ir kaklo auksas nepuošia. Ilgai ji blaškėsi po statybvietę, nerasdama išėjimo, griuvo ir vėl kėlėsi, susitrenkė, susižalojo šonkaulius, šaukėsi pagalbos, kol kažkas iškvietė medikus ir ugniagesius gelbėtojus. Jie nelaimėlę iš "pragaro" išnešė neštuvais. Sako, net be kelnaičių buvusi, tik teismo posėdyje apie tai neužsiminta.

Nagrinėjant bylą, Žiburio gatvės gyventoja, patyrusi 1900 litų nuostolį (priteista 1700 litų), jautėsi labai nesmagiai. R.Tamulionytė savo kaltės neneigė, o liudytojai benamiai kalbėjo, jog jiems smagu buvę gerti valstybinę degtinę, o ne pilstuką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų