REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Degaičių mokyklos pradinukai lankėsi policijoje

Giedra AKAVICKIENĖ

Telšių rajono policijos komisariate apsilankė 30 Degaičių pagrindinės mokyklos 1-4 klasių moksleivių. Pareigūnai tikisi, kad geri įspūdžiai paskatins vaikus būti geresniais, atsargesniais, saugoti vieniems kitus, o galbūt ateityje rimtai pagalvoti apie policininko profesiją.

REKLAMA
REKLAMA

Prevencijos poskyrio nepilnamečių reikalų pareigūnų veiklos grupės specialistė Vilma Kasmauskaitė vaikams parodė, kaip dirba pareigūnai. Apylinkės inspektorių veiklos grupės tyrėjas Erikas Volskis papasakojo apie policijos spec. priemones. Mažieji norėjo pasimatuoti antrankius, neperšaunamą liemenę. Pareigūnas vaikams papasakojo apie policijos "džipo" galimybes, privalumus, jų prašymu įjungė šviesos ir garso signalus.

REKLAMA

Moksleiviai supažindinti su nepilnamečių daugiausiai daromais pažeidimais ir kaip jų išvengti. Patikrintos pradinukų žinios - kaip elgtis pasilikus vienam namuose, kaip saugiai pasiekti mokyklą ir grįžti į namus, kaip saugiai pereiti miesto gatves. O kad viską, ką išgirdo ir pamatė, geriau įsidėmėtų ir prisimintų, moksleiviams buvo paruoštas kryžiažodis.

Daug emocijų sukėlė Amsio apsilankymas. Daugelis policijos simbolį matė pirmą kartą ir norėjo paspausti ranką.

REKLAMA
REKLAMA

Budėtojų dalyje moksleiviai labai norėjo pamatyti laikino sulaikymo kameras, sakė, kad čia pakliūti nenorėtų. Vaikus sudomino vaizdo stebėjimo kamerų fiksuojami monitoriuose vaizdai iš Telšių miesto. Kriminalistinių tyrimų ekspertas pasakojo apie pažeidėjų ir nusikaltėlių paliekamus pirštų antspaudus, pėdsakų ieškojimą ir nuėmimą.

Prisiminimui vaikams buvo įteikta pieštukų, rašiklių, trintukų su Amsiaus atvaizdu, kiekvienas gavo po Telšių rajono policijos komisariato kalendoriuką, mokytojoms įteikti puodeliai su policijos simboliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų