REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reketas ar verslo santykių aiškinimasis?

Petras KURMELIS

Kauno apygardos teisme nagrinėjama byla, kurioje turto prievartavimu ir sunaikinimu kaltinami šiauliečiai Petras Baršys (46 m.), Vaidas Vaitekūnas (42 m.), Stasys Bačianskas (47 m.), Adomas Mačiukas (48 m.) ir kaunietis Algis Žemaitis (48 m.). Pirmieji keturi siejami su Šiaulių "guginių" gauja, o A. Žemaitis, pravarde Kukas - Kauno nusikaltėlių pasaulio veteranas. Byla jau buvo baigta nagrinėti ir praėjusią savaitę buvo žadama skelbti nuosprendį, tačiau teisėjų kolegija nusprendė dar apklausti bylą tyrusius pareigūnus, išreikalauti medžiagą apie namo sprogdinimo tyrimą, dar kartą apklausti nukentėjusįjį Jurį Stragį.

REKLAMA
REKLAMA

Teisiamieji kaltinami, kad nuo 2003 metų balandžio iki 2005 metų spalio iš verslininko J. Stragio reikalavo 10 000 JAV dolerių - už tai, kad juos sulaikė policija ir konfiskavo kontrabandinių cigarečių krovinį. Kad verslininkas būtų paklusnesnis, vieną naktį į jo namų kiemą buvo įmesta kovinė skeveldrinė granata. Žmonės nenukentėjo, tačiau išdužo langai, J. Stragys patyrė žalos už 7600 litų. Beje, verslininkas nei apie reketavimą, nei apie namo sprogimą policijai nepranešė, tad įtariamieji jo ramybėje nepaliko. Tuomet jie ir buvo išaiškinti, nes jų pokalbių klausėsi policijos pareigūnai.

REKLAMA

Tada jau prabilo ir J. Stragys - prisipažino tarpininkavęs perkant kontrabandines cigaretes. Jas norėjo nusipirkti J. Stragio pažįstamas verslininkas Arūnas Šiaurys. Derybose su kontrabandininkais šiauliečiais verslininkams tarpininkavo Kukas. Atrodė, kad viskas vyksta sklandžiai, tačiau šiauliečių mikroautobusą, kuriuo į Radviliškį kauniečiams buvo atvežtos cigaretės, sulaikė Šiaulių policija. Kontrabanda buvo konfiskuota, o "guginiai" pareikalavo, kad J. Stragys ir A. Šiaurys atlygintų nuostolius. A. Šiaurys taip ir padarė ir buvo paliktas ramybėje, o J. Stragys nukentėjo.

Dabar prokurorai siekia, kad A. Žemaitis būtų nuteistas kalėti 4 metus ir 8 mėnesius, o šiauliečiai - gautų po puspenktų metų. Teisiamieji tvirtina, kad su sprogimu jie neturi nieko bendro, o turto prievartavimas tebuvo verslo santykių aiškinimasis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų