REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien prekybos ir pramogų centre „Ozas“ prasideda dvi dienas truksiantis pirmasis Žolininkų ir tautodailininkų suvažiavimas. Jo metu žinomi žolininkai pristatys ir prekiaus sveikatą stiprinančiomis žolėmis ir jų produktais, o tautodailininkai demonstruos savo amatą ir kvies jo mokytis Vilniaus gyventojus bei miesto svečius.

REKLAMA
REKLAMA

„Miesto ir ypač sostinės gyventojams pajausti tikrą gilias tradicijas turinčių Joninių atmosferą ne visada pavyksta, todėl nusprendėme prieš pat šią šventę organizuoti Žolininkų ir tautodailininkų suvažiavimą, kurio metu vilniečiai ir miesto svečiai galės iš arti susipažinti su įvairiais liaudies amatais, vaistažolėmis ir žolynais, įsigyti natūralių produktų, pasisemti geros energijos ir idėjų bei pasidžiaugti įsibėgėjančia vasara“, – sako prekybos ir pramogų centro „Ozas“ vadovė Inga Navickaitė. Pasak jos, bus siekiama, kad Žolininkų ir tautodailininkų suvažiavimas taptų gražia tradicija, kuria prekybos ir pramogų centras „Ozas“ kasmet minės Jonines.

REKLAMA

Renginio metu „Oze“ savo naujienas pristatys žolininkė Adelė Karaliūnaitė bei jos dukra – žinoma atlikėja Gintarė Karaliūnaitė. Naujausi jų produktai – įdegio ir liekninantys aliejai skirti visiems, besiruošiantiems atostogauti ir mėgautis vasaros malonumais. Apsilankiusieji Adelės Karaliūnaitės stende taip pat galės pailsėti po žaginiu su džiūstančiais augalais ir taip atsipalaiduoti, išsivalyti, pasisemti sveikatos ir ramybės iš gamtos.

REKLAMA
REKLAMA

Kita renginio dalyvė, „Žolinčių akademija“, mokys vilniečius pasigaminti natūralų jogurtą – jo raugą visi norintys galės čia pat įsigyti, pristatys sveikatą stiprinančius prieskonius bei siūlys pirkti natūralių tepalų, apsaugančių nuo uodų ir mašalų, ir taip pasiruošti Joninių šventimui gamtoje. Prekybos ir pramogų centre „Ozas“ vyksiančiame Žolininkų ir tautodailininkų suvažiavime taip pat dalyvaus Filomena Taunytė, Jadvygos Balvočiūtės ekologinio ūkio atstovai ir kiti savo žiniomis bei gebėjimais garsūs žolininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu su jais į „Ozą“ susirinks ir būrys tautodailininkų, tarp kurių – vilnos velėjai, drožėjai, keramikai, kalviai, riešininkai, stiklo, odos, kutinių takų bei lino meistrai, kurie prekybos centre ir šalia jo ne tik pristatys savo dirbinius, bet ir demonstruos kaip jie kuriami bei mokys amato visus norinčius.

Žolininkų ir tautodailininkų suvažiavimas prekybos ir pramogų centre „Ozas“ vyks šiandien ir rytoj, birželio 17-18 dienomis, nuo 12 iki 21 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų