REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto valdžia pristato visuomenei ambicingą miesto strateginį planą ateinantiems dešimčiai metų, pagal kurį Vilniuje turėtų gyventi aktyvūs, draugiški ir laimingi žmonės. Pagal šį planą vilniečiai taps laimingais, mieste turėdami modernų daugiafunkcinį kultūros centrą, bet ne šiuolaikinius reikalavimus atitinkantį stadioną.

REKLAMA
REKLAMA

Susipažinus su Vilniaus miesto 2010 – 2020 metų strateginio plano metmenų projektu, į akis pirmiausiai krinta uždaviniai, keliami Kultūros, sporto ir turizmo departamentui. Būtent šiose srityse miesto valdžia planuoja kurti konkrečius naujus objektus. Kitose srityse daugiausiai vartojami žodžiai – tobulinti, skatinti, užtikrinti ir pan.

REKLAMA

Taigi, jeigu kitose miesto gyvenimo srityse neplanuojama iš esmės nieko naujo ir konkretaus, tai kultūrai brėžiamas gana aiškus tikslas – iki 2018 m. Vilniuje turi būti įkurtas „modernus daugiafunkcinis pasaulinio lygio kultūros centras“.

Nors pavadinimas neminimas, nesunku suprasti, kad kalbama apie Ermitažo-Guggenheimo muziejų, kurį miesto valdžia vis dar planuoja pastatyti miesto centre, pievoje prie Baltojo tilto. Šiam projektui jau išleistas ne vienas milijonas litų, tačiau muziejus egzistuoja tik popieriuje.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei 100 mln. litų jau yra investuota į Nacionalinį stadioną, kuris pradėtas statyti Šeškinės kalvose, tačiau šiam projektui Vilniaus miesto 2010 – 2020 metų strateginiame plane vietos neatsirado.

Panašu, kad miesto valdžia planuoja dar bent dešimtmetį palikti sostinę be pasaulinio lygio sporto varžybų, o Lietuvos nacionalinei futbolo rinktinei teks ir toliau varžovus priiminėti Kaune, Marijampolėje arba net Rygoje.

Kartu su populiariausios pasaulyje sporto šakos atstovais į kitus miestus, bet ne į Vilnių, trauks ir šimtai, gal net tūkstančiai futbolo aistruolių iš visos Europos. Vilniečiai dėl to tikrai nebus laimingi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų