REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Istorinę kelionę į Šventąją Žemę tęsiantys Lietuvos buriuotojai Viduržemio jūros areale oficialiai pristatys kitais metais Klaipėdoje startuosiančią didžiųjų burlaivių regatą „The Culture 2011 Tall Ships Regatta“.

REKLAMA
REKLAMA

Jau antrus metus istorinę-rekonstrukcinę kelionę „Gold of Lithuania“ atkartojantys Lietuvos buriuotojai sutarė su Klaipėdos savivaldybe kelionės metu lankomuose uostuose pristatyti 2011 metais uostamiestyje startuosiančią didžiųjų burlaivių regatą „The Culture 2011 Tall Ships Regatta“. Net septyniolikai Viduržemio regiono miestų savivaldybėms „Gold of Lithuania“ perduos oficialų Klaipėdos mero kvietimą atvykti į vieną didžiausių Europoje buriavimo renginių ir paskatins pranešti žinią apie tai vietos buriuotojams.

REKLAMA

„Siunčiame Viduržemio jūros miestams nuoširdžiausius linkėjimus iš Lietuvos uosto Klaipėdos ir maloniai kviečiame į prestižinę istorinių didžiųjų burinių laivų regatą. Laivų įguloms ir svečiams bus surengta nepamirštama keturių dienų šventė, pristatanti vietos kultūrą ir meną. Visi atplaukiantys užsienio buriniai laivai, jachtos ir jų įgulos yra laukiami mūsų svečiai“, – teigiama Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus laiške Viduržemio jūros miestų savivaldybėms.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės, kad Klaipėda prisideda prie Vilniaus pradėtos iniciatyvos stiprinti ryšius tarp miestų, skatinti verslą ir turizmą. Tokie europinio masto buriavimo renginiai ne tik gerina Lietuvos įvaizdį, bet ir reikšmingai stiprina jūrinės šalies identitetą“, – sako jachtos „Gold of Lithuania“ šturmanas ir vienas iš istorinės kelionės organizatorių Donatas Juškus.

Viena didžiausių Europoje buriavimo fiestų, į kurią kviečiami buriuotojai iš viso pasaulio, startuos Klaipėdoje ir vyks 2011 metų rugpjūčio 18–21 dienomis. Starto garbė šioje regatoje skirta pagrindiniam Lietuvos uostui – iš jo istoriniai didieji burlaiviai plauks į 2011 m. Europos kultūros sostinę Turku (Suomija), o finišuos Lenkijos uoste Gdynėje. 2009 metais regatoje Klaipėdoje dalyvavo 99 burlaiviai ir beveik 3 tūkst. buriuotojų iš 30 šalių. Tikimasi, kad 2011-aisiais „The Culture 2011 Tall Ships Regatta“ į vienintelį Lietuvos uostamiestį ir vėl sutrauks daug dalyvių, svečių ir turistų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gold of Lithuania“ – tai 2009 metais prasidėjusi visuomeninės organizacijos JCI Vilnius ir Vilniaus miesto iniciatyva, kurios tikslas – vystyti ryšius tarp miestų, skatinti abipusį turizmą ir verslą. Istorinės-rekonstrukcinės kelionės misija – atkartoti LDK didiko Mikalojaus Kristupo Radvilos Našlaitėlio 1583–1584 m. vykusios piligriminės kelionės į Jeruzalę maršrutą. Šią misiją palaiko Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija ir Ūkio ministerija.

Planuojama, kad 2010 metais „Gold of Lithuania“ buriuotojai nuplauks 1500 jūrmylių ir aplankys 5 šalis: Graikiją (Rodo sala), Turkiją, Kiprą, Izraelį ir Egiptą. Milžiniška Lietuvos vėliava suplevėsuos 17 miestų, tarp jų – lietuviams puikiai pažįstamoje Antalijoje, Rodo ir Kipro salų miestuose bei legendinėje Aleksandrijoje Egipte. Izraelyje buriuotojai aplankys Haifą, Aškeloną ir Tel-Avivą, iš kurio planuojama vykti į Jeruzalę. Šiame mieste bus pasiektas paskutinysis LDK didiko M. K. Radvilos kelionės taškas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų